Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
41v

Wettergren om lönsesänkningen i landslaget ”Pengar har inte varit viktigt för mig”

Peter Wettergren gick från Köpenhamn till det svenska landslaget.
En flytt som innebar en lönesänkning.
- Pengar har inte varit viktigt för mig, det fanns andra saker som var viktigt också, säger Wettergren i podcasten Lundh.

Peter Wettergren hade två år kvar av sitt kontrakt med FC Köpenhamn. I podcasten Lundh berättar den assisterande förbundskaptenen att han löstes ut av SvFF - och gick med på en lönesänkning när han flyttade tillbaka till Sverige för att ta jobbet i landslaget.

- Pengar har inte varit viktigt för mig, det fanns andra saker som var viktigt också. Min sambo som jobbar i Sverige väldigt mycket hade väldigt långt varje fredag när hon skulle komma till Köpenhamn, så man måste se helheten i det här. Och det var inte hennes beslut, det var mitt eget beslut. Jag kände att om vi skulle ha ett liv som vi trivs med både hon och jag så är det viktigt att vi hittar den möjligheten, berättar Wettergren.

Wettergren berättar också att FCK-tränaren Ståle Solbakken inte var helt pigg på att släppa sin högra hand till landslaget. Wettergren fick till en början inte lämna FCK.

- Han (Solbakken" sa bara: "du kan glömma det, för vi har anställt dig på tre år och är jättenöjda med det du har gjort och vill ha dig kvar". Sedan blev Håkan Sjöstrand inkopplad i fallet, för jag kände att det här kanske var den enda chansen jag skulle få att jobba med ett svenskt A-landslag i den positionen. Så Håkan och Lasse hade täta kontakter med Ståle, och jag hade också en del kontakt med Ståle där.

131 - Peter Wettergren

Avsnitt 131 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Peter Wettergren. Sveriges assisterande förbundskapten är fortfarande besviken över en tappad poäng i Paris och talar om hur han och Janne Andersson byggde ett nytt landslag på kort tid, om det realistiska i tro på en plats i VM i Ryssland, om vilka spelare som imponerat på honom, om Alexander Isaks framfart, om Lars Lagerbäcks betydelse och att det kan bli ett samtal till Zlatan Ibrahimovic om Sverige ska spela VM 2018. Dessutom berättar Wettergren om jobbet under Erik Hamrén, varför förbundskaptenen var klart godkänd, om att det är lätt att titta i backspegeln och att det är givet att man gjorde missar under EM 2016. Peter Wettergren är öppen om varför han inte vill vara huvudtränare, om de viktiga åren i Elfsborg ihop med Magnus Haglund, om varför han lämnade FC Köpenhamn efter ett år, att han fick gå ner i lön för att börja jobba med Sveriges A-landslag och att han bara ser fördelar med att Malmö FF börjat dominera i svensk fotboll. Peter Wettergren talar även om barndomskompisen Klas Ingesson, om att sorgen över hans bortgång ständigt gör sig påmind och att Ingesson ofta finns i tankarna hos Wettergren.

Publicerad 2017-01-06 kl 06:30
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER