Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Wiland om dråpliga flygmissen med landslaget: ”Roland Andersson dumförklarade oss rätt saftigt”

Inför januariturnén 2008 missade Johan Wiland, Stefan Ishizaki och Samuel Holmén landslagets plan till Costa Rica.
I stället hamnade trion i Kalifornien.
- Roland Andersson dumförklarade oss rätt saftigt, säger Wiland i podcasten Lundh.

I veckans avsnitt av Fotbollskanalens podcast Lundh gästar Hammarbys målvakt Johan Wiland. I podcasten berättar han om flygkaoset i Houston 2008. Behrang Safari fastnade i passkontrollen och Samuel Holmén, Stefan Ishizaki samt Wiland själv tog fel plan. I stället för att flyga till Costa Ricas huvudstad San José hamnade trion i San José - i Kalifornien.

- Ja, vi kanske ville dit. Nej, men det är klart att det inte var bra att göra så när man är med i landslaget, säger Wiland i podcasten Lundh.

Hur arga blev Lars Lagerbäck och Roland Andersson?
- De blev inte så arga egentligen. Roland skrattade bara och undrade ”Vad fan gör ni?”. Han dumförklarade oss rätt saftigt och det med allt rätt kan jag ju säga.

Hur känner man sig i den situationen när man upptäcker att planet har gått?
- När man ser att gaten har stängt och man inte kom med planet så tänker man ju ”Vad fan har vi gjort, det här är ju helt sjukt?”. Sedan när vi hade fått nya biljetter, som vi fick köpa själva med all rätt, och märkte att Roland var kvar med Behrang släppte det lite. Han tog det på ett sådant sätt och skrattade. När vi sedan kom dit med taxin så tränade laget och man tänkte att ”nu åker vi på en hyvling här” men det var ganska lugnt.

Lagerbäck var lugn alltså?
- Ja, men han är ganska lugn.

FAKTA

167 - Johan Wiland

Avsnitt 167 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Johan Wiland. Hammarbys målvakt talar om hur långt klubben är efter de stora, om det påtagliga kulturskiftet i klubben, om glädjen över att man ville satsa på en äldre målvakt, om drömmen om att få vinna något med Bajen och om varför han är en bättre målvakt i dag.

Wiland förklarar varför han inte känner någon delaktighet i MFF:s SM-guld, om det konstiga i att han får medalj, om den tunga Champions League-förlusten, om tacksamheten över att ha fått spela i Malmö FF och att han hade lämnat klubben oavsett efter den här säsongen. Den tidigare FCK-målvakten talar även om depressionen när han var utfrusen i klubben och var nära att lägga av, om psykologhjälpen som var avgörande, om hur den tunga tiden på slutet präglar hans syn i den danska storklubben och om framgångarna.

Johan Wiland talar om den häftiga resan med Elfsborg som kröntes med SM-guld, om löftet att återvända och om klubbens kris i dag. Dessutom är Wiland öppen om det svåra med att vara årsbarn med Andreas Isaksson, om när han ansåg sig vara landslagsetta, om varför han slutade i landslaget, om rövbombningen som nådde statsministern och hur ett missat flyg gav ångest.

Publicerad 2017-10-22 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons