Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Yasin tackar Zlatan: ”Han har öppnat dörren för invandrare i Sverige”

Zlatan Ibrahimovic banade väg för spelare med utländsk bakgrund.
Det menar Häckens succéspelare Ahmed Yasin.
- Jag tror att det var Zlatan som verkligen fick upp invandrare ett snäpp, säger han i podcasten Lundh.

Inom svensk elitfotboll i dag finns det en stor grupp spelar som antingen är födda utomlands eller har utländska föräldrar. Många har också blivit väldigt framgångsrika.

Zlatan Ibrahimovic, vars föräldrar växte upp i Bosnien, är förmodligen det tydligaste exemplet.

Veckans gäst i podcasten Lundh, Ahmed Yasin, menar att det var den förre landslagskaptenen som banade väg för spelare med samma eller liknande bakgrund.

Yasin själv föddes i Irak men växte upp i Örebro och fick sin fostran i BK Forward.

Om man ser till att det var svårare att komma fram om man var invandrare eller hade den bakgrunden då, upplever du att det har förändrats under ditt liv?
- Ja, det har det verkligen. Jag tror att det var Zlatan som verkligen fick upp invandrare ett snäpp. Om du tittar nu på hur många invandrare det finns i allsvenskan och jämför med tidigare år så tror jag att det är stor skillnad, säger han.

Var Zlatan en spelare du såg upp till?
- Absolut, och det gör jag fortfarande. Han är en stor spelare. Jag tittar på nästan alla hans matcher och följer honom i hans karriär. Han är stark. Jag gillar hans personlighet och hans mentalitet.

Upplevde du när du var yngre att han öppnade dörrar även för dig?
- Jag vet inte om det är speciellt för mig, men över huvud taget för invandrare.

FAKTA

163 - Ahmed Yasin

Avsnitt 163 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ahmed Yasin. En av allsvenskans hetaste spelare hösten 2017 förklarar succén i BK Häcken, om behovet att visa tvivlarna vad han går för, om förtroendet för Mikael Stahre, om att vara på lån och om drömmen att lämna allsvenskan i vinter. Dessutom talar Yasin om varför det tog stopp under Rikard Norling, om det korta samtalet de hade i somras, om att han tillhör AIK även 2018 och vad han tror att en återkomst till klubben hade inneburit. Dessutom berättar Yasin om tiden i Forward, om varför han var bättre på ena sidan planen i Örebro SK, om familjens stora betydelse och vad han belönade sina föräldrar med efter sin tid som spelare i Qatar. Yasin talar även om Zlatans insats för alla spelare med invandrarbakgrund i Sverige, om sin egen stjärnstatus i Irak, om frustrationen att folk i Sverige inte förstår hur stor han är, om när han var tvungen att skaffa hemligt nummer och om sin irritation över journalister och tv-experter som inte fattar spelet och haussar fel spelare.

Publicerad 2017-09-20 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons