Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Ygeman öppnar för att arrangera mästerskap i Sverige

Inrikesministern Anders Ygeman ser gärna att Sverige arrangerar stora mästerskap.
- Jag är i grunden positiv till ett sånt arrangemang, säger Ygeman i Lundhs podcast.

Fotbolls-VM 2018 hålls i Ryssland för att fyra år senare, 2022, spelas i Qatar. Från svenskt håll har det delats ut kängor mot dels valet av spelplatser och arbetsförhållandena.

SvFF har fört dialoger med så väl det norska som det danska fotbollsförbundet för att samarrangera ett EM 2024 eller 2028. Något inrikesministern Anders Ygeman välkomnar.

- Ska man ha ett så stort arrangemang krävs statliga garantier. Inget fotbollsförbund i världen klarar av att ta de riskerna som krävs. Jag är i grunden positiv till ett sånt arrangemang. Det är klokt att göra det tillsammans med andra nordiska länder. Det krävs mindre kapapcitetsbyggnad. Vi i Stockholm har redan en arena för mycket så det är bra om vi kan använda den till något, säger Ygeman i Lundhs podcast.

Anders Ygeman säger också att han märkt av en "negativ debatt" som uppstår när en mästerskapsfråga i Sverige aktualiseras.

- Det är svårt att ta debatten om att ta skattepengar till fotbolls-EM eller OS-satsningar. Politiker som går i bräschen för de satsningarna får ofta mer ovett än beröm. 

111 - Anders Ygeman

Avsnitt 111 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av inrikesminister Anders Ygeman. Samtalet är inspelat under Almedalsveckan och Ygeman berättar varför han inte tar med sin barn på derbyn i Stockholm, om tron på legal pyroteknik, att dålig nykterhet och en osund manlighetskultur skadar fotbollen. Inrikesministern säger att det kommer nya lagförslag men att det inte räcker, att polisen måste hjälpa fotbollens företrädare att stå upp mot mörka krafter som vill rigga matcher eller styra klubbar, att även klubbar måste se till att göra mer för säkerheten annars lär man minska på ståplats och att de demokratiska krafterna måste bli ännu starkare inom klubbarna. Dessutom talar han om sin kärlek för Djurgården, att Sverige ska arrangera stora mästerskap, att det är bra att politiker representerar Sverige på läktarna men att det vore fel för honom att föreslå hur idrottsrörelsen ska agera när man deltar i mästerskap i länder med tvivelaktiga regimer.

Publicerad 2016-07-15 kl 11:26
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER