Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lundh tippar allsvenskan - Norrköping, Kalmar och ÖSK

Olof Lundh

Den 2 april är det allsvensk premiär.
Fram till dess tippar fotbollskanalens krönikör Olof Lundh hur allsvenskan slutar. Här är tipsen för Norrköping, ÖSK och Kalmar.


IFK Norrköping

Vad kommer att göra fansen glada?
Räcker en bit med att det kommer att spelas allsvenskt på Parken 2011 och att klubben trots allt satsat rejält på nyförvärv.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att spelet och poängskörden kommer att påminna om senaste gästspelet i allsvenskan. Det blir kamp för överlevnad.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Onekligen har man börjat ta fram en del talanger, för Juventus är suget på Mujo Tankovic och Arsenal på Kristoffer Olsson, men de är talanger en bit från A-laget. Där finns inget som lockar scouter.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?

ANNONS
Med tanke på att man nästan värvat en ny elva så borde man inte behöva något mer, men frågan är om Niklas Westberg och Abbas Hassan håller i allsvenskan? Möjligen en målvakt? Sedan kommer mittfältet att behöva förstärkning.

Hur säkert sitter tränaren?
Tränare i Norrköping sitter inte säkert. Ta bara Göran Bergort som fick gå trots att han tog upp laget. Nu har man anställt Janne Andersson som inte har råd med ett misslyckande till och det blir tryck på honom från start.

Hur går det för laget?
I fjol överraskade Norrköping genom att ta en plats i allsvenskan och ordförande Peter Hunt, som räddade klubben efter senaste besöket i allsvenskan, har sett till att plocka fram kapital. Ingen kan anklaga IFK för att inte ha värvat, men det är för många frågetecken för att det ska kännas tryggt. Kanske skulle man ha behållit Daniel Bamberg? Kombinationen av ny tränare som inte varit lyckad de sista åren och ett nytt lag är inte en bas som räcker för allsvenskan 2012 och det blir en 16:e plats.

ANNONS

Kalmar FF

Vad kommer att göra fansen glada?
Guldfågeln
Arena. Ja, inte namnet förstås men en ny arena är något Kalmar behövt länge och det är alltid ett lyft för en klubb.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att KFF efter en uppåtgående trend som kulminerade i SM-guldet 2008 nu befinner sig i en utförsbacke och den inte vänder. Dessutom har man inte hittat några nya brassefynd.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Skulle Daniel Sobralense leva upp till hajpen, då kan ha bli aktuell. Annars finns ingen anledning att åka till östra Småland för klubbar i Europa.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
En mittback och en målskytt? Under några säsonger var KFF ett starkt försvar med en spets på topp. I dagsläget framstår inte backlinjen som lika stark, och det saknas en utpräglad avslutare.

ANNONS

Hur säkert sitter tränaren?
Nanne
Bergstrand är Kalmar FF. Han bestämmer om han kör vidare eller inte. Allt hänger på om han har kvar hungern och suget?

Hur går det för laget?
Efter att Nanne Bergstrand återvände till Kalmar FF så hittade han en formel som fungerade: en bas av lokala spelare som gav en tajt defensiv och sedan kryddade han med brassar och en och annan Elm-broder. Det gav både cupguld och SM-guld. Efter att klubben skaffat sig kapital genom att sälja ut det bästa så har återinvesteringarna inte varit lyckade och basen blivit för gammal. Kan Nanne Bergstrand hitta rätt igen? Inte omöjligt men det sker inte 2011 utan det blir en ny 9:e plats.

Örebro

Vad kommer att göra fansen glada?
Det blir fortsatt underhållande spel från ÖSK:s sida och att Andreas Haddad motsvarar Sixten Boströms förväntningar. Lägg till spel i Europa.

ANNONS

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att lilla silvret från i fjol inte blir förbättrat och att klubbens kloka policy att inte äventyra ekonomin gör att ytterligare stjärnor försvinner.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Många scouter söker sig säkert till Behrn Arena, för Alejandro Bedoya, Nordin Gerzic och Michael Almebäck har alla imponerat och sitter på utgående kontrakt.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
En ny mittback sett till att Michael Almebäck kan försvinna. Även Nordin Gerzic kan säljas och då behöver man en playmaker.

Hur säkert sitter tränaren?
ÖSK vill nog behålla honom, men Sixten Boström är inne på sista året av det kontrakt han förlängde 2009. Sett till vad han uträttat så är han het på marknaden och kan välja själv – flytta eller stanna?

Hur går det för laget?

ANNONS
Relativt stor omsättning i truppen och där framför allt Roni Porokara kommer att vara saknad. ÖSK har fyllt på med nya spelare, men av mer oprövad karaktär, bland annat från lägre divisioner i Tyskland samt skadeförföljde Haddad. Lägg till osäkert kontraktsläge kring tre av ÖSK:s stjärnor och tränaren samt att man ska möta högre förväntningar. Tror ändå att klubben kommer att utmana i toppen men till slut får man nöja sig med 4:e plats.

Publicerad 2011-03-23 kl 19:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto