Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
RYSSLAND
1v

Officiellt: Olsson presenterad av Krasnodar

Foto: Bildbyrån/Krasnodar.

Kristoffer Olsson lämnar AIK.
Mittfältaren har presenterats av FC Krasnodar.
- Jag kommer för evigt att vara otroligt tacksam för möjligheten som jag fick i AIK, säger han i en kommentar på AIK:s hemsida.

Det har varit på gång en tid, men nu är det officiellt. Kristoffer Olsson lämnar svenska mästaren AIK för ryska Krasnodar. Detta meddelar klubben på sin hemsida. Expressen har tidigare uppgett att AIK får närmare 50 miljoner för mittfältaren. AIK skriver på sin hemsida att man får mellan 20 och 40 miljoner netto för Olsson. Hans gamla klubb FC Midtjylland har, enligt Ekstrabladet, en vidareförsäljningsklausul på 30 procent på den summan som överstigit beloppet han värvades för av AIK, vilket enligt den danska tidningen var drygt 9,5 miljoner svenska kronor. Därmed skulle den danska klubben kunna få drygt 12 miljoner svenska kronor. 

- Jag har haft två fantastiska år i AIK och har utvecklats väldigt mycket under denna tid, både som fotbollsspelare och som människa. Att även få vara med och vinna SM-guld gör att det inte kan bli bättre. Jag kommer för evigt att vara otroligt tacksam för möjligheten som jag fick i AIK. All kärlek som jag fått från klubben, allt från supportrar hemma på Friends Arena, till alla spelare och ledare på Karlberg. Stort tack, säger Olsson till AIK:s hemsida.

Sportchefen Björn Wesström menar att försäljningen ger klubben pengar till att fortsätta utveckla klubben.

- Verksamheten på Karlberg har genererat i att AIK har köpt, utvecklat och nu sålt Kristoffer Olsson. "Koffe" har gett oss sportslig framgång och nu också ekonomiska medel att fortsätta utveckla klubben med. Vi önskar honom all lycka och välkommen åter i framtiden, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Mittfältaren blir i Krasnodar lagkamrat med svenske Viktor Claesson.

Kristoffer Olsson kom till AIK inför säsongen 2017 från danska Midtjylland. Han gjorde nio mål och 14 assist på 76 tävlingsmatcher för Gnaget.

Publicerad 2019-01-07 kl 10:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons