Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Guardiola: "Jag kommer tillbaka efter sommaren"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Pep Guardiolas sabbatsår närmar sig sitt slut.

Snart är stjärntränaren tillbaka.

- Jag återvänder till fotbollen nästa säsong, säger han.

Den spanske före detta storspelaren ledde ju Barcelona till framgångar utan motstycke med en rad titlar under 2000-talet. Men efter andraplatsen i La Liga från i våras valde han att ta en paus från fotbollen för att förkovra sig och få nya perspektiv.

Guardiola flyttade till New York med familjen, men har via spekulationer ideligen placerats i nya klubbar, bland annat Paris Saint Germain och Chelsea. Ingenting har dock bekräftats och först nu, vid den årliga Fifa-galan i Zürich, tar 41-åringen bladet från munnen.

- Ja, jag planerar att komma tillbaka efter sommaren. Men jag har ingen specifik klubb klar. Mitt initiala beslut handlar bara om att jag vill jobba som tränare igen och sedan får vi se vad som händer, säger Guardiola på en presskonferens.

Han undviker "av respekt för andra managers" att kommentera några av de namngivna klubbar som uppgetts vara ute efter hans signatur. Pep Guardiola berättar dock att han fortfarande gillar att följa "sitt" Barcelona som nu leds av efterträdaren Tito Vilanova.

- Jag har haft mycket tur i och med att jag tillbringade flera år i en så fantastisk miljö. Laget är fantastiskt och det fyller mig med stolthet att mina idéer tycks finnas kvar och att de dessutom har vidareutvecklats mycket, säger Guardiola.

FOTBOLLSKANALEN.SE SÄNDER FIFA-GALAN MED START 18.30!

Publicerad 2013-01-07 kl 17:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons