POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LIGUE 1

La Liga-bossens vassa PSG-kritik: "De har blivit påkomna med att kissa i poolen"

Foto: Bildbyrån

La Liga-presidenten Javier Tebas fortsätter att gå hårt åt PSG och Manchester City och kräver att klubbarna straffas för brott mot Financial Fair Play.
- Vi har kommit på PSG med att kissa i poolen. Vi kan inte acceptera det, säger Tebas enligt BBC.

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa håller just nu på att utreda om Paris Saint-Germain brutit mot det ekonomiska regelverket Financial Fair Play i och med sina värvningar av Kylian Mbappé och Neymar. Beskedet kom i fredags och innebär att PSG riskerar sanktioner.

La Liga, som tidigare varit starkt kritiskt mot PSG:s transferaktiviteter, kom då med en uppmaning om att Uefa även borde utreda Manchester City. Något Uefa dock inte tyckte det fanns skäl att göra.

La Ligas president Javier Tebas fortsätter nu att rikta skarp kritik mot klubbarna. Han menar att PSG "skrattar systemet i ansiktet" med sitt agerande kring sommarens värvningar.

- Vi har kommit på dem med att kissa i poolen. Vi kan inte tillåta det, säger Tebas enligt BBC.

La Liga-bossen syftar på de externa finansiärer som både PSG och Manchester City har och menar att det är "finansiell doping".

- Vissa klubbar får en sportslig fördel tack vare externa parter. Nu handlar det om PSG och Manchester City och tidigare har det handlat om Chelsea. PSG får mycket mer finansiella medel från sponsorer än Manchester United, vilket borde vara omöjligt, säger Tebas

- Om vi inte får kontroll på situationen så kommer hela fotbollsindustrin att förstöras.

Publicerad 2017-09-06 kl 19:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå