Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

ÄFF-ordföranden: "Värsta scenariot en konkurs"

Foto: SCANPIX

Fotbollskanalen kunde i går avslöja att Ängelholm inte betalat ut spelarlönerna  för juli.
Nu uttalar sig klubbens ordförande Sten-Inge Fredin om läget.
- Det värsta scenariot är givetvis konkurs, säger han till Fotbollskanalen.

Ängelholms likviditetsproblem är akuta. Klubben har inte kunnat betala ut spelarnas juli-löner och står nu i en situation där spelarna har rätt att bryta kontrakten.

Fotbollskanalen har pratat med ÄFF-ordföranden Sten-Inge Fredin som bekräftar att klubben lever farligt.

- Läget är som det har varit i 1,5 år. Det är besvärligt likviditetsmässigt. Det är ett krigande och kämpande för att hitta lösningar överallt, säger Fredin.

Faktum är att en konkurs kan ligga nära till hands.

- Det värsta scenariot är konkurs och det känner alla till. Vi försöker undvika det i alla fall.

Två av klubbens huvudsponsorer har redan sagt nej till att skjuta till extra pengar. För att lösa det akuta likviditetsproblemet och ha pengar över för att få lugn och ro en kortare tid krävs cirka en miljon, säger Fredin.

- Vi får se om vi hittar någon med hjärta i Ängelholm för att rädda klubben kvar. Varannan månad, innan förbundspengarna ramlar in, får du ett gap där du måste hitta externa inkomster. Publikmässigt blir det inte ens intäkter under matcherna, det täcker knappt domarpengarna. Det gör det kärvt att hitta sponsorer löpande under säsongen.

Under eftermiddagen kommer Fredin sätta sig ner med spelarrådet för att diskutera framtiden. Det som står klart är att spelare som inte fått lön enligt Las (lagen om anställningsskydd) har rätt att bryta sina kontrakt.

I praktiken innebär det att Ängelholm skulle kunna drabbas av en spelarflykt mitt under pågående säsong. Så sent som i går valde målvakten Oscar Berglund att bryta sitt kontrakt.

- Det är en möjlighet man har. Om någon vill nyttja den möjligheten accepteras det, så klart. Spelarna är besvikna för att lönen inte kommit i samma timme. Realiteten är vad den är. Vi ska sitta med truppen först och främst och se vad vi kan göra internt. Kanske hittar vi någon eller några sponsorer.

Samtidigt svingar Sten-Inge Fredin mot agenten Martin Klette som i går gav en skopa till just Fredin för att ha värvat spelare trots den ekonomiska situationen.

- Klettes kritik ger jag inte mycket för. Jag har förhandlat med honom i 20 år och vet hans moral. Den här spelaren (brassen Matheus) har betalats externt, vilket inte har kostat klubben någonting.

Följetongen kring Ängelholm lär fortsätta.

Publicerad 2016-07-28 kl 09:58
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER