Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ali Khan hyllar nyförvärvet: ”Väldigt viktig för oss”

Superettan

GÖTEBORG. Lasse Nilsson anslöt i fjol till Norrby.
Han förväntas bli en viktig pusselbit i laget.
- Han är väldigt viktig vid sidan av planen, säger Norrby-tränaren Mohamed Ali Khan under upptaktsträffen.

Foto: Bildbyrån.

Den tidigare Elfsborg-anfallaren Lasse Nilsson, 36, lämnade efter sju raka allsvenska säsonger, Elfsborg efter förra säsongen för spel i statsrivalen Norrby. Han tog därmed ett steg ner i hierarkin i svensk fotboll och förväntas nu, med sin erfarenhet från allsvenskt spel och spel i Danmark, Frankrike och Holland, att ta ett stort ansvar i sin nya klubb, som i fjol var nykomling i superettan.

- Lasse är, med all sin erfarenhet, väldigt viktig både på och vid sidan av planen med sin erfarenhet och sin fotbollsutbildning. Det är i mina ögon väldigt mycket värt. Han kliver ju ner ett steg nu, så det blir viktigt för de andra spelarna i truppen, som kan se hans rörelsemönster på planen och kring hur han beter sig utanför planen. Vi har ju många spelare i laget, som jobbar heltid vid sidan av fotbollen. Det kräver mycket disciplin, att man äter rätt antal måltider, rätt kost och hela den biten, vilket han också kan bidra med vid sidan av planen.

Annons

- Jag kan förhoppningsvis bidra mest på planen, men det blir också viktigt att hjälpa vid sidan av planen. Det är en ganska oslipad spelartrupp, inte superstrukturerad, så jag kan därmed också hjälp vid sidan av planen med min erfarenhet, hjälpa spelarna individuellt och kanske även tränarna, säger Nilsson.

Ali Khan anser dessutom att värvningen av Nilsson är ett viktigt steg för att Norrby ska ta ytterligare ett kliv åt rätt riktning mot att etablera sig i superettan.

- Vi försöker jobba möt att bli en etablerad superettan-klubb. Det är heller inte helt enkelt, då det kräver långa kontrakt, vilket vi inte alltid kan göra. Vi måste bli ännu mer professionella och då är en sådan person som Lasse väldigt viktigt, även om Marcus Översjö också är viktig för oss, då han har varit med oss under en tid. Det är viktigt att de talar om vad som är rätt och fel utanför planen.

Annons

Norrby slutade i fjol på tiondeplats i superettan och tippas i år hamna på elfteplats i serien.

Publicerad 2018-03-26 kl 14:52

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto