Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
42v

Thelin om nedflyttningen: "Ville avsluta karriären i allsvenskan"

Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Jönköpings Södra åkte i fjol ur allsvenskan.
Det tog hårt på stöttepelaren Tommy Thelin.
- Ett otroligt tomrum, ville avsluta karriären i allsvenskan, säger 34-årige J-Södra-yttern under upptaktsträffen.

Jönköpings Södra kryssade i fjol mot Östersund i den sista omgången av allsvenskan och hamnade därmed på kvalplats, där laget förlorade mot Trelleborg och därmed åter ramlade ner till superettan. Det tog hårt på både Tommy Thelin och andra inblandade i klubben.

- Det är klart att det var en otrolig tomhet i hela december och fram till att vi började att träna i januari. Det var otroligt tungt. Jag börjar dessutom bli till åren och hade hoppats på att få avsluta karriären i allsvenskan. Nu har jag fortfarande två år kvar, så chansen finns att studsa tillbaka snabbt, säger han.

Dessutom kliver han nu in i årets säsong utan brorsan Jimmy Thelin, som lämnade föreningen för att ta över Elfsborg.

- Vi har en bra dialog. Det är väl just familjebandet som är svårigheten, men man underkastar sig alltid den som bestämer. Jag hade Jimmy som chef på en ostfabrik en gång i tiden, så jag lärde mig det redan då, säger Thelin och syftar på att han kan underkasta sig nye tränaren Jörgen Wålemark.

Wålemark, som senast kommer från Varberg, hymlar i sin tur inte om att laget ska studsa tillbaka till allsvenskan till nästa säsong.

- Jönköping har ju gjort det bra i många år och har, i likhet med andra nykomlingar som Östersund och Sirius, kommit in med ett bra spel som fungerat och imponerat i allsvenskan. Det var därför en överraskning för klubben att åka på kval och ramla ner. Nu får vi ta nya tag. Det är mycket som ska sättas på plats, men vi ska klara det.

Publicerad 2018-03-26 kl 14:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons