Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Avhoppade Landskrona-styrelsen: "Väldigt oroliga att man inte kommer klara elitlicensen"

Landskrona har ett negativt eget kapital man måste vända samtidigt som 24 sponsorer har hoppat av.
Nu fruktar den avhoppade styrelsen att klubben inte ska klara elitlicensen.
- Vi ser fortfarande ingen ekonomisk plan för hur man ska klara av det, säger Robert Carlén till Kvällsposten.

Fotbollskanalen har under vintern rapporterat om turbulensen i superettan-nykomlingen Landskrona Bois. Det har varit turer kring sportchefen Peter Swärdh, det har varit köpta medlemskap från vice ordföranden inför årsmötet, det har varit äggkastning från arga supportrar. Klubbens första årsmöte fick skjutas upp på grund av för liten lokal och för mycket folk på plats, och innan årsmötet kunde hållas meddelade klubbens styrelse att man skulle lämna sina uppdrag.

ANNONS

På årsmötet, där Urban Jansson valdes som ordförande, framkom att föreningen har ett eget kapital på minus 2,5 miljoner kronor som måste vara på plus inom två år, annars riskeras elitlicensen. Nu säger sig flera i den avhoppade styrelsen fruka att klubben inte ska klara elitlicensen. Minst 24 sponsorer ska ha hoppat av den senaste tiden.

- De ville inte fortsätta om man hade en styrelse som inte representerade alla intressenter i klubben och som inte bedömdes ha en realistisk inställning till hur man skulle driva klubben framåt som en elitklubb. De avhoppade 24 sponsorerna representerar ungefär en tredjedel av de budgeterade sponsorintäkterna, säger Robert Carlén, som var valberedningens förslag till ny ordförande i klubben, till Kvällsposten, och fortsätter:

- Vår bedömning är att det saknas tre miljoner kronor i sponsorintäkter. Det gör att vi är väldigt oroliga att man inte kommer klara elitlicensen. Vi ser fortfarande ingen ekonomisk plan för hur man ska klara av det. Det enda man säger är att det är värre än de trodde. Vilket är ett ganska starkt påstående med tanke på att två av styrelseledamöterna satt i styrelsen förra året.

ANNONS

Även Peter Condrup är orolig.

- I värsta fall är det som i alla ekonomiska föreningar om man inte hittar en ekonomisk lösning en konkurs. Jag hoppas att det inte går så långt, men när pengarna är slut är de slut, säger han till Kvällsposten.

På Bois årsmöte, som hölls 6 mars, sade den nyvalde ordföranden Urban Jansson till Fotbollskanalen att det skulle göras försök att vinna tillbaka sponsorerna.

- Inget är hugget i sten. Det har varit en process och jag kan förstå att det finns sponsorer som känner att man vill veta vad som händer, man vill veta att det här är något som är hållbart, att det ska finnas en glädje, det ska inte vara massa bråk runt omkring, sade Jansson då, och fortsatte:

- Jag vet ju inte vilka (de sponsorerna) är och jag har inte läst breven, men jag har förhoppningar, om vi pratar om sponsorintäkterna, att vi ska nå målet. Men det stora bekymret vi har, som jag ser det, är att vi ska hämta hem 2,5 miljoner i eget kapital på två år.

ANNONS
Publicerad 2018-03-29 kl 21:23
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto