Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Cajtoft om återhämtningen efter skadan: "Tillbaka under senare delen av våren"

Foto: Bildbyrån

Anton Cajtoft bröt knäskålen under det allsvenska kvalet.
Målvakten bär ännu en knäortros och väntar på att frakturen ska läka.
- De snackar om att någon gång i vår ska jag kunna vara tillbaka och spela matcher igen, senare delen på våren i så fall, säger Cajtoft till Fotbollskanalen.

Det blev ett blytungt slut på säsongen för Anton Cajtoft. Inte nog med att Jönköpings Södra åkte ur allsvenskan, tio minuter in i den avgörande kvalmatchen mot Trelleborg skadade målvakten knät allvarligt och fick föras i ambulans till sjukhus. Senare konstaterades det att Cajtoft brutit knäskålen.

- Det är klart att det var inte den absolut roligaste söndagen i ens liv. Det är klart att det är riktigt tråkigt att vi åkte ut och framförallt på det sättet som vi gör. För jag tycker att andra matchen gör vi en bra match, säger Cajtoft till Fotbollskanalen.

I förra veckan gjorde J-Södra sin första träning under nye tränaren Jörgen Wålemark, men för Anton Cajtoft kommer det dröja innan han kan träna med laget.

- Rehaben går bra tycker jag. Det är lite ett... Inte ett dödläge kanske men man väntar på att frakturen ska läka. Jag har återbesök 2 januari och ska röntga och se hur frakturen har läkt och om man kan ta bort ortrosen (kroppsburet hjälpmedel) som jag har och om jag kan börja belasta igen på det. Sedan kommer den riktiga rehaben att köra igång. Men i dag håller jag igång på gymmet med lite överkroppsövningar och det är väl egentligen det jag gör just nu.

Vad säger den senaste prognosen, när kan du vara tillbaka?
- Det är alltid svårt att säga. Men de snackar om att någon gång i vår ska jag kunna vara tillbaka och spela matcher igen, senare delen på våren i så fall. Så det är väl några månader kvar. Men det är inte riktigt lika långt som det var med korsbandsrehaben så det är jätteskönt att det är så.

Anton Cajtoft skadade korsbandet tidigt under säsongen 2016 och fick hela säsongen förstörd. Den långa rehabiliteringsperioden den gången tror 23-åringen att han kan dra nytta av nu.

- Det gäller att inte lägga energi på det man inte kan påverka. Jag känner att jag lärde mig väldigt mycket av förra perioden jag inte var på planen. Det gäller att man har en positiv syn på saker och ting och jag är väl en person som har en relativt positiv syn på det mesta här i livet och en god människosyn också och jag tror att i sådana här situationer så underlättar den ganska mycket tror jag. När det går lite emot, för det är klart att det är ingenting som en fotbollsspelare vill att gå skadad. Och man tyckte väl att jag fått min del av kakan liksom med korsbandsrehaben. Men nu hände detta och det gäller att blicka framåt nu och göra en riktigt bra rehab här och komma tillbaka stark och det vet jag att jag kommer att göra, säger Cajtoft.

Under måndagen presenterades den finske målvakten Carljohan Eriksson för J-Södra. Sedan tidigare har även Frank Pettersson blivit klar för en återkomst i klubben.

- Frank känner jag sedan tidigare, han var ju i J-Södra. Jag var väl med som en tredjekeeper och blev precis uppflyttad egentligen när han var här senast, säger Anton Cajtoft och fortsätter:

- Han gjorde det jättebra då och jag tycker att det ska bli riktigt kul att träna med honom igen. Bara positiva saker att säga om honom, så det kommer att bli jättekul. Carljohan känner jag inte så jättebra än, jag har bara träffat honom några gånger. Men det verkar vara en riktigt schysst kille också så jag tror att det kan bli en väldigt roligt miljö att vara i och utvecklas. Och jag ser fram emot jättemycket när man kan vara med och träna igen. Det tycker jag ska bli riktigt roligt.

Det har tidigare rapporterats om ett stort intresse för Cajtoft. I slutet på juli skrev Jnytt att flera klubbar ute i Europa hört av sig till J-Södra och visat intresse, bland annat från en Premier League-klubb och en klubb i portugisiska ligan. En eventuell flytt är dock inget som Cajtoft lägger någon fokus på i dagsläget.

- Nej, det blir ju svårt när du är skadad liksom. Förutsättningarna ändrades lite när jag blev skadad och fokus är att komma tillbaka. Jag har inte varit så jätteinsatt i det utan haft fokus på den säsongsavslutningen med J-Södra och sedan skadade jag mig så jag har inte tänkt så mycket på den biten. Man får ha fokus på rätt saker och i dagsläget är det att träna för att bli frisk och komma tillbaka till vardagen igen med fotbollsträning.

Så det är fullt fokus på J-Södra och att ta tillbaka platsen där?
- Så är det ju. Någonstans handlar det om att jag nu måste bli frisk så att man kan vara med och konkurrera och få spela fotboll igen. Jag tycker så sjukt mycket om den här sporten och man längtar galet mycket efter att få träna fotboll igen och man vet att det är en bit kvar dit. Det gäller att man gör allt väldigt noggrannt, då är jag övertygad om att det kommer att bli hur bra som helst.

Publicerad 2017-12-19 kl 06:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons