Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Officiellt: Pettersson till J-Södra: "Fanns ett stort frågetecken i Dalkurd"

Foto: Bildbyrån.

Dalkurd tog sig upp till allsvenskan.
Trots det lämnar förstemålvakten Frank Pettersson för J-Södra och superettan.
- Var man skulle spela var inte ett problem, men boendedelen var svår att få ihop, säger han på en presskonferens, enligt jnytt.se.

Nästa säsong gör Dalkurd sin första allsvenska säsong någonsin. En som spelade en stor roll i klubbens resa mot den högsta serien var den ohotade förstemålvakten Frank Pettersson. Pettersson stod samtliga matcher för klubben och släppte bara 26 mål förbi sig.

Men trots det väljer målvakten att lämna Dalkurd. På måndagen presenterades han av Jönköpings Södra, som bekant åkte ur allsvenskan och nästa år spelar i superettan. En nyhet som DT var först med att berätta under måndagen.

På en presskonferens berättade Pettersson att frågetecknen vid sidan av fotbollen var en avgörande faktor. Dalkurd har som bekant beslutat sig för att flytta sin verksamhet till Uppsala, samtidigt som man i väntan på nya Studenternas färdigställande ska spela i Gävle kommande säsong.

- Var man skulle spela var inte ett problem, men boendedelen och pusslet runtom var svårt att få ihop, säger Pettersson, enligt jnytt.se.

- Det fanns ett stort frågetecken och det var delen utanför fotbollen. Jag ville veta att jag skulle kunna förbereda mig. Jag hoppas att jag får fel och att spelarna får det fantastiskt bra, men jag ville inte chansa.

Pettersson spelade i J-Södra så sent som 2012 och han hoppas nu få spela allsvenskan med Smålandsklubben i framtiden i stället.

- De bryr sig om en helhetsbild och det tilltalade mig väldigt mycket. Det var ett ganska lätt beslut i slutändan.

Dalkurds sportchef Adil Kizil:

- Vi ville verkligen behålla Frank och gjorde allt vi kunde för att få till en lösning. Han har varit tydlig med att han har varit väldigt nöjd med sin tid i Dalkurd, men han har sökt en trygg helhetslösning för sig själv och familjen. Det är något som han har blivit erbjuden i Jönköping Södra, säger han i ett pressmeddelande.

I J-Södra finns sedan tidigare målvakten Anton Cajtoft. Cajtoft skadade dock knäskålen allvarlig i kvalmötet med Trelleborg och riskerar flera månaders frånvaro.

Pettersson har skrivit ett treårskontrakt.

Publicerad 2017-12-04 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons