Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN
42v

Eskilstunas ordförande: "Vore tjänstefel att inte ringa Sebbe"

Foto: SCANPIX

Sebastian Larsson i AFC Eskilstuna?
Det kan bli möjligt.
Frågan kommer i alla fall att ställas.
- Det vore tjänstefel att inte fråga, säger Eskilstuna Citys ordförande Per Liljeroos.

Eskilstuna kan snart ha ett lag i allsvenskan. Klubben planeras slå ihop med AFC United som, om de lyckas behålla andraplatsen i Superettan, spelar i högsta ligan nästa säsong. 

Så sent som i går öppnade Eskilstunas största fotbollsprofil Sebastian Larsson för att vända tillbaka för spel i Sverige.

Jag tycker det är jätteintressant och det är självklart att AFC ska tas emot i Eskilstuna. Nu har man verkligen chansen att göra något bra, säger 31-åringen till Eskilstuna-Kuriren.

Det har inte undgått Eskilstuna City. Ordföranden Per Liljeroos säger till Fotbollskanalen att klubben kommer att ta kontakt med Sunderland-spelaren för en lägeskoll. Att få Sebastian Larsson att återvända till Eskilstuna hade varit enormt.

- Det vore en jättegrej att få hem honom. Det vore kalas för hela stan och för Eskilstunafotbollen. Att inte fråga vore tjänstefel, säger Liljeroos, som också gärna hade sett fler spelare bördiga från Eskilstuna i en framtid elitklubb.

- Vi har ganska många spelare från Eskilstuna, både utomlands och i Sverige. Vi måste ställas frågan. Man kan inte få mer än ett nej, säger Liljeroos.

På måndag hålls ett extrainsatt årsmöte där Eskilstuna City ska rösta huruvida det blir en sammanslagning med AFC eller inte.

- Fram tills dess är vi bakbundna. Först efter det kan vi börja jobba på riktigt.

Publicerad 2016-10-20 kl 14:15
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER