POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Fortsatt spelstopp - nu nobbas AFC United av storsponsor

Foto: Scanpix

Svenska Spels spelstopp fortsätter på AFC United. Något som nu får konsekvenser då klubbens sponsorer börjat hoppa av.
- Ingen vill vara inblandad i en skandal, säger klubbordförande Alex Ryssholm till Fotbollskanalen.

Det var i början av maj som Svenska Spel tog del av en rapport från UEFA och SvFF, något som fick bolaget att besluta om ett totalt spelstopp runt klubben AFC United på Svenska Spels marknad. Det är ännu oklart vad som stod i rapporten, information som inte heller klubben fått tagit del av.

- Vi känner oss osäkra på att erbjuda spel på AFC United just nu, sa bolagets pressinformatör Johan Söderkvist till Fotbollskanalen för en månad sedan.

Sex omgångar har gått sedan stoppet sattes i bruk, men ännu har bolaget inte öppnat upp för spel på AFC. Något som nu börjat få konsekvenser för nykomlingarna i Superettan då sponsorer börjar ifrågasätta situationen.

- Det här är problematiskt för oss då detta påverkar våra sponsorer. Vi förhandlar med flera företag som är villiga att sponsra oss, men de vill veta vad som händer, säger AFC:s ordförande Alex Ryssholm till Fotbollskanalen.

Riskerar ni att tappa sponsorer på grund av situationen?

- Ja, en stor sponsor har redan hoppat av på grund av det här. Det var ett börsnoterat företag som ville avvakta och se vad som händer. Ingen vill vara inblandad i någon skandal.

- Det här är jättetråkigt. Som nykomlingar i Superettan behöver vi stöd och lite mer resurser för att kunna etablera oss i den näst högsta serien. Nu får vi inget stöd utan de känns som att vi motarbetas istället.

När Fotbollskanalen återigen är i kontakt med Svenska Spel är man osäker på när man kommer att öppna upp marknaden för spel på AFC.

- Vi följer utvecklingen noga och vill se hur saker utvecklar sig över tid. Hittills har vi inte sett något avvikande. Sedan får vi återkomma till när vi kan erbjuda spel på AFC igen.

För ett tag sedan anordnade AFC United ett möte med Svenska Fotbollförbundet där man ville att även Svenska Spel skulle befinna sig på plats. Men Alex Ryssholm säger till Fotbollskanalen att spelbolaget inte haft något intresse i att få till ett möte.

- Jag förstår om de inte får släppa så mycket information, men om vi är inblandade i några skumma saker så borde vi ha rätt att veta de faktiskt. Vi vill samarbeta och inte bara sitta och vänta.

Publicerad 2015-06-10 kl 12:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto