Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
42v

Heta känslor på nytt mellan Värnamo och Järdler: "Han har arbetat för att Johansson skulle lämna Värnamo"

Foto: Bildbyrån

Det var heta känslor från IFK Värnamo när tränare Christian Järdler lämnade klubben för Öster.
Nu ilsknar Värnamo till på nytt när man påstår att Järdler jobbat för att Oscar Johansson skulle lämna klubben.
- Enligt min uppfattning har Christian Järdler arbetat för att Oscar inte skulle vara kvar i Värnamo, säger sportchefen Tomas Lundqvist till Värnamo Nyheter.

Efter en stor konflikt, kom IFK Värnamo överens om att Christian Järdler skulle lämna klubben för superettan-konkurrenten Öster.

Nu är det upprört på nytt mellan parterna efter att Oscar Johansson gått från Värnamo till Trelleborg.

- Sex veckor efter det att Christian Järdler hade slutat som tränare var han inne i omklädningsrummet och tog ner Oscar Johanssons namnskylt. Efter det har han jobbat för att han inte ska vara kvar i Värnamo. Han har tidigare försökt att Oscar skulle gå till Norrköping. Enligt min uppfattning har Christian Järdler arbetat för att Oscar inte skulle vara kvar i Värnamo. De har väl varit rädda för att lilla Värnamo ska besegra Öster, säger Värnamos sportchef Tomas Lundqvist till Värnamo Nyheter.

VN frågar Lundqvist varför Johansson i sådana fall inte gick till Öster.

- De hade väl inte tillräckligt med pengar, svarar Lundqvist.

Till tidningen svarar Järdler så här på Lundqvists utspel:

- Jag är glad för Oscars skull. Vet hur gärna han vill spela i allsvenskan, och han är för bra för att spela i superettan. Oscar har tagit hjälp av mig under hösten som rådgivare. Norrköpings tränare Jens Gustafsson ringde mig under hösten, men att skylla på mig för att Oscar lämnar tycker jag inte är schyst. I stället tycker jag det i så fall är roligt att jag har kunnat bidra till att Oscar har blivit så pass bra så att en allsvensk klubb köper honom.

Han fortsätter:

- Jag har inte varit inne i Värnamos omklädningsrum på två månader. Jag tog ner min egen namnskylt och David Roufpanahs (assisterande tränare), men rörde inte Oscars. Som tränare står man sina spelare närmast och jag har inga problem med att rekommendera en spelare som jag tycker är duktig om någon ringer. Det är flera spelare som Värnamo inte vill ha och som har bett mig att vara referens. Otto Eriksson är ett exempel, och där har vi varit i kontakt med Åtvidaberg och Sandviken. Jag tog IFK Värnamo till deras bästa placering genom tiderna och det är jag stolt över.

Publicerad 2018-01-22 kl 19:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons