Samtidigt vände Degerfors underläge till seger mot Dalkurd.
Så här gick det i kvällens matcher i superettan.

Se klippet, från Dplay, gällande rasismanklagelsen i spelaren ovan.

Degerfors IF-Dalkurd FF 2-1 (0-1)
Serieledaren Degerfors tog på onsdagen emot Dalkurd på hemmaplan och hamnade tidigt i underläge, då John Junior Igbarumah i den 28:e minuten var kylig från straffpunkten till 1-0 för bortalaget. Sedan vände dock Degerfors på matchen i andra halvlek efter mål av Victor Dahlström och ett självmål av John Stenberg till seger med 2-1. Därmed behåller Degerfors avståndet på tre poäng ner till tvåan Halmstads BK i tabellen. Dalkurd är i sin tur placerat på 13:e-plats i superettan.

Halmstads BK-Umeå FC 4-0 (0-0)
Mötet mellan Halmstads BK och Umeå FC kom efteråt främst att handla om att Umeå-spelaren Deniz Yaldir efter matchen anklagade HBK-mittfältaren Dusan Djuric för att ha uttryckt rasism under matchen. Vid sidan av det vann HBK klart med 4-0 efter fyra mål i andra halvlek, varav tre från lagets skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul. HBK är därmed kvar på andraplats i superettan, medan Umeå är på 14:e-plats i serien.

Jönköpings Södra-Örgryte IS 2-0 (2-0)
J-Södra tog på onsdagen emot Örgryte på hemmaplan och avfärdade motståndarlaget redan i första halvan av matchen, då Dzenis Kozica stod för dubbla mål. På övertid blev hemmalagets Enock Kwakwa utvisad, men det hjälpte ändå inte Öis att vända på steken. J-Södra klev därmed upp på tredjeplats i serien, som innebär allsvenskt kval, medan Örgryte är placerat på sjundeplats i tabellen.

Gif Sundsvall-Akropolis IF 1-2 (0-2)
Sundsvall, som i fjol ramlade ur allsvenskan och i år inledde säsongen starkt, fortsätter nu att gå tungt i superettan. I första halvlek hemma mot nykomlingen Akropolis hamnade "Giffarna" i 2-0-underläge efter mål av Marcus Burman och Nikolas Vasic. I den 79:e minuten reducerade visserligen Jamie Hopcutt, men trots det vann Akropolis med 2-1. Akropolis är därmed fyra i serien, medan Sundsvall är åtta i superettan.

IK Brage-Gais 2-1 (2-1)
Efter en mållös första halvlek i Borlänge, så tog Brage ledningen i andra halvan av matchen genom Douglas Karlberg, som även utökade i den 78:e minuten till 2-0. Det visade sig vara väldigt värdefullt, då Richard Yarsuvat senare reducerade till slutresultatet 2-1, vilket innebar seger för Brage. Borlängelaget är nu sexa i superettan, medan Gais är på tolfteplats, två poäng ovanför Dalkurd och Umeå på negativ kvalplats.