Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landskrona Bois har inte betalat hyra för kansliet: "Fullkomligt negligerat"

Superettan

Landskrona Bois är i ekonomisk kris med negativt eget kapital. 
Nu rapporterar HD att klubben inte har betalat hyra för kansliet. 
- Den nuvarande styrelsen har valt att fullkomligt negligera, säger Robert Carlén, styrelseledamot i bolaget som äger kansliet. 

Foto: Bildbyrån.

Landskrona Bois presenterade nyligen information på sin hemsida om att ”...klubben saknar 200 - 300 000 kronor för att klara september månads löner.” Det satte klubben under tryck, samtidigt som Bois gick in i 2018 med en ansträngd ekonomi och ett negativt eget kapital på 2,5 miljoner kronor.

Nu rapporterar HD att föreningen inte har betalat hyra för klubbens kansli, som Bois i fjol sålde till ett bolag som var bildat av styrelsemedlemmar i föreningen då. 

- Den nuvarande styrelsen har valt att fullkomligt negligera, vilket har gjort att vi faktiskt fått skicka det här på indrivning. Vad ska vi annars göra? säger Robert Carlén, som är före detta styrelseledamot i Bois och nuvarande styrelseledamot i Landskrona Idrottsplats kansli AB (Likab), som köpte kansliet av föreningen. 

ANNONS

Carlén berättar vidare att det rör sig om en tvist kring moms, vilket däremot inte bör vara ett problem i Sverige, då det ska vara momsfritt att hyra lokaler. Landskrona Bois är dessutom en ideell föreningen och går inte under momsplikt. 

- Man kan ansöka om frivillig momsregistrering om hyrestagaren är momsregistrerad, vilket man inte är i det här fallet. Därför tycker vi att det är ganska enkelt och det tycker man inte i BoIS, säger han till HD.

- Det är i allra högsta grad på dagordningen, men det är som Alliansen mot de rödgröna partierna: vi har grävt ner oss i skyttegravarna, säger Bois ordförande Urban Jansson till tidningen. 

Det råder även oklarhet kring vilken summa pengar det handlar om i utebliven hyra. 

Tidigare i september berättade däremot Urban Jansson för Fotbollskanalen att han har goda förhoppningar om att återställa klubbens negativa kapital till årsskiftet, vilket också krävs för att klara elitlicensen. 

ANNONS

- Vi har träffat flera parter som vill hjälpa till men ingen kan göra det direkt eller på egen hand men på fyra månader hoppas vi att det ska gå att få tillräckligt många att ställa upp. Vi har gott hopp om att det ska lösa sig, sa han till Fotbollskanalen då. 

Publicerad 2018-09-13 kl 21:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto