Landskrona och Öster spelade lika - öppet inför söndagens retur

Intensivt i första halvlek, desto lugnare i andra.
Landskrona Bois och Östers IF spelade 1-1 i det första kvalmötet till superettan – nu väntar en öppen returmatch i Växjö på söndag.

Landskrona Bois fick en drömstart på matchen. Efter en långboll av Philip Andersson letade sig bollen till slut fram till Linus Olsson som vände bort försvararna inne i straffområdet innan han tryckte dit 1-0 - redan efter nio minuters spel.

Bois öppnade starkast, men Öster kom med kvitteringen fyra minuter efter hemmalagets 1-0. Efter en något tilltrasslad situation inne i straffområdet stod Dragan Kapcevic på rätt plats och skickade in 1-1.

Med tio minuter kvar av den första halvleken var Öster nära att ta ledningen, men nicken gick tätt utanför.

I stället fick Bois den sista, farliga målchansen i första halvlek. Robin Hofsö fick ett friläge men fick bollen lite för långt ifrån sig och Östers målvakt Robin Malmkvist kunde komma ut och plocka bollen.

1-1 i paus.

- Vi är inte helt nöjda, vi tappar lite enkla bollar. Mycket kan förbättras till andra halvlek. Vi måste köra vårt egna spel, säger Linus Olsson i Sportbladets sändning.

I början av den andra halvleken skapade Bois tidigt en farlig målchans, men Kevin Jensens nick gick ovanför ribban.

Andra halvleken bjöd inte på samma fart, samma intensitet som första 45 på Landskrona IP. Utan i stället präglades de resterande 45 minuterna av kamp, där de klara målchanserna lös med sin frånvaro.

I slutet av matchen fick Öster en halvchans på halvvolley – men skottet blockerades av Bois-försvarare. Landskrona kontrade direkt efter den möjligheten, men avslutet gick rätt i famnen på Malmkvist i bortamålet.

Fler mål föll inte på Landskrona IP den här torsdagen – utan mötet slutade 1-1.

Returen spelas nu på söndag i Växjö.

Landskrona: Kaddoura – Olofsson, Andersson, Nwadike, Asp – Almadjed, Ekvall, Stagova – Jensen, Hofsö, Olsson

Öster: Malmkvist – Karlsson, Lundgren, Berg, Silverholt – Pavic, Andreasson, Drott, Helg – Kapcevic, Johansson

Även Umeå och Frej spelade lika i det första kvalmötet - läs mer om den matchen här.

Publicerad 2019-11-07 kl 20:58