POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
51v

Officiellt: Thorbjörnsson tillbaka i Dalkurd: "Haft lite intresse från utlandet"

Foto: Bildbyrån

Under hösten var han utlånad från Kalmar till Dalkurd.
Nu står det klart att Markus Thorbjörnsson fortsätter i superettan-klubben.
- Jag har haft lite intressen från utlandet som har varit bra ekonomiskt, men i slutändan har vi valt tryggheten, säger backen till Dalkurds hemsida.

Tidigare Kalmar FF-kuggen Markus Thorbjörnsson, 31, lämnade efter förra säsongen Smålandsklubben efter tio år i föreningen. Försvararen var under andra halvan av säsongen i fjol utlånad till Dalkurd och lämnade därefter KFF vid kontraktets slut. 

Efter uppbrottet riktade Thorbjörnsson, i en intervju med Fotbollskanalen, kritik mot hur saker och ting sköts i Kalmar FF, samtidigt som han ifrågasatte att han inte fick "ett tack" av klubben efter alla år i föreningen. 

- När jag kom till Kalmar så var det väldigt många spelare och personer inom föreningen som älskade Kalmar FF och brann för Kalmar FF. Det tycker jag Kalmar har tappat de sista åren. Den kärleken till föreningen - man ser inte till föreningens bästa utan man kanske tänker mer på sig själv, hur man vill synas. Det är en svår situation som jag hoppas Kalmar tar sig ur. De har tappat sin familjära del och det är farligt att göra det. Det finns många hängivna fans i Kalmar och man tycker synd om dem, sa han bland annat till Fotbollskanalen. 

Nu står det klart att Thorbjörnsson fortsätter i Dalkurd, som nästa säsong spelar i superettan. Backen har skrivit på ett ettårskontrakt, med option på ytterligare ett år.

- Det känns bra att vara tillbaks. Jag var här en kort period ifjol och trivdes fantastiskt bra med spelargruppen, ledarstaben och våra fans som stöttade oss väldigt mycket under den korta period som jag var här, säger 31-åringen till Dalkurds hemsida.

Om varför han väljer att komma tillbaka till Dalkurd säger Thorbjörnsson så här:

- Det är fler grejer. Jag och min familj är i en situation där vi väntar tillökning om några veckor. Jag har haft lite intressen från utlandet som har varit bra ekonomiskt, men i slutändan har vi valt tryggheten och att bo kvar i Sverige. Det har varit mest naturligt ur en social aspekt. Sen trivdes jag som sagt väldigt bra i Dalkurd. Även om det är en del spelare som har lämnat så är väldigt många kvar. Så det känns jättekul att vara här

Publicerad 2019-02-25 kl 15:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå