POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Öis kan ta ärende till disciplinnämnden: "Är en hederskodex att inte prata med spelare under kontrakt"

Johan Lundgren är spelklar för Gif Sundsvall efter den infekterade övergången från Örgryte.
Men Örgryte vill fortfarande ha kompensation för övergången.
– Möjligheten finns att gå vidare till disciplinnämnden och det är inte omöjligt att Öis väljer den vägen, säger Örgrytes ordförande Dan Cameras till fotbollskanalen.se.

Bara några dagar före jul, 20 december, deklarerade Gif Sundsvalls sportsligt ansvarige Urban Hagblom att Johan Lundgren var klar för Sundsvall. Norrlänningarna hade rekryterat Johan Lundgren, 23, från Öis som just ramlat ur superettan. På sin hemsida uppgav Giffarna att mittfältaren skrivit på ett kontrakt och att han skulle ansluta till sin nya förening så fort försäsongen startade, vilket också skedde.

Men det fanns stora meningsskiljaktigheter kring transfern. Sundsvalls klubbdirektör Örjan Folkesson hävdade att allt har gått rätt till, men Örgrytes sportchef Kent Carlzon hade en helt annan bild av händelseförloppet. Enligt honom stod Johan Lundgren fortfarande under kontrakt med Öis, fram till sista november 2014, vilket gjorde att Sundsvall egentligen inte borde ha kunnat kontakt honom för en så kallad Bosman-flytt förrän tidigast nu i sommar.
– Övergången har kommit till en lösning, men disciplinärendet är en annan fråga, säger Öis sportchef Kent Carlzon till fotbollskanalen.se och hänvisar till klubbens ordförande Dan Cameras.

Klubbarna är nu överens om att Johan Lundgren kommer att spela för Gif Sundsvall nästa säsong och papperna är godkända. Det som fortfarande kvarstår är disciplinfrågan som rör huruvida Gif Sundsvall gjort fel eller inte när man kontaktat Johan Lundgren i november 2013. När fotbollskanalen.se pratar med Gif Sundsvall så hävdar man fortfarande att man inte gjort något fel.
– Vi sa ju redan då att vi inte gjort något fel och det har vi inte och de har skrivit på övergångshandlingarna, säger Sundsvalls klubbchef Örjan Folkesson till fotbollskanalen.se.

Så enligt er är allt nu klart?
– Ja, vi har återigen inte gjort något fel i den här processen och därför är det så att den här övergången är godkänd.

När fotbollskanalen.se når Örgrytes ordförande Dan Cameras har inte han samma uppfattning som Gif Sundsvall.
– Sundsvall och vi är inte överens i den frågan. Är vi inte överens så får vi överlägga inom föreningen hur vi ska agera. Då finns den möjligheten att gå vidare till disciplinnämnden och det är inte omöjligt att Öis väljer den vägen. Det är ganska troligt, säger Cameras.

Om jag förstår det rätt så vill ni ha kompensation?
– Det är korrekt.

Och om ni inte får det så kommer ni gå vidare till disciplinnämnden?
– Det är något som vi får diskutera, men det är absolut en möjlighet som finns och det är inte uteslutet att Öis väljer den vägen. Som Öis ser det är det en hederkodex inom svensk fotboll att man (klubbarna) ska ha samtyckte innan man inleder förhandlingar med en spelare och Öis uppfattning är att Sundsvall inte diskuterat den här frågan överhuvudtaget.

Publicerad 2014-02-26 kl 18:07
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto