Så gick det i onsdagens superettan-matcher

AFC avgjorde sent, viktig seger för Västerås SK och Akropolis tappade i kampen om kval.
Så gick det i onsdagens superettan-matcher.

AFC Eskilstuna-Trelleborgs FF 3-2
Skåningarna tog tidigt ledningen i matchen efter mål av Isak Jönsson. AFC kom dock tillbaka och kvitterade fem minuter därpå genom Samuel Nnamani. Därefter gjorde Chidi Dauda Omeje 2-1 för hemmalaget innan Niklas Bröndsted Vesterlund kvitterade strax innan paus. Men matchen skulle få ett avgörande. Sex minuter från full tid gjorde Viktor Götesson 3-2 för AFC, vilket också blev slutresultatet.

AFC är tabelltia med 28 poäng, medan TFF placerar sig på negativt kval, plats 13, med sina 25 poäng. Sex omgångar återstår.

Dalkurd-Gif Sundsvall 1-3
Gif Sundsvall tog tidigt ledningen i matchen genom Dennis Olsson, innan Oliver Berg utökade ledningen till 2-0 efter 13 minuters spel. Pontus Engblom gjorde sedan 3-0 för Giffarna i början av andra halvlek innan Dalkurd fick in ett reduceringsmål genom Willie Clemons.

Slutresultat? 3-1 till Giffarna.

Gif Sundsvall är tabellsexa med sina 36 poäng men har nio poäng upp till kvalplatsen, en plats som Öster innehar i nuläget. Dalkurd har lika många poäng som Trelleborgs FF men placerar sig ovanför kvalstrecket då de har bättre målskillnad.

Västerås SK – Akropolis 2-1
VSK fick en tung start på matchen då laget gjorde självmål redan efter fem minuters spel – men de grönvita skulle resa sig. Albin Sporrong kvitterade efter 30 minuter och i början av den andra halvleken gjorde Viktor Prodell 2-1 för hemmalaget, vilket också blev slutresultatet.

Segern tar upp VSK till åttondeplats i tabellen. Akropolis är kvar på femteplats i tabellen men tappade mark i kampen om kvalplatsen till allsvenskan.

Degerfors-Örgryte 2-0

Öster-Umeå 2-0

Norrby-Halmstad 0-2