Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Sundsvalls ordförande sågar valprocessen i Sef: ”Det är riktigt, riktigt dåligt”

6v

Kampen om att leda Svensk Elitfotboll går vidare.
Sundsvall ligger bakom nomineringen av Jens T Andersson och klubbens ordförande går hårt åt processen.
- Jag är upprörd och besviken, säger Hans Selling till Fotbollskanalen.

Om två veckor är det val i Svensk Elitfotboll och då avgörs det vem som efterträder Lars-Christer Olsson. Blir det valberedningens kandidat Ove Sjöblom som redan sitter i Sef:s styrelsen eller AIK:s förre vd Jens T Andersson?

ANNONS

Klart är att hela processen kantats av konstigheter. Många klubbar reagerade när valberedningen i november presenterade Ove Sjöblom utan att ha talat med särskilt många medlemsklubbar.

Därefter försökte en del klubbar få Jonas Eriksson att ställa upp som motkandidat men han tackade nej. Istället blev det Jens T Andersson som valde att ställa upp som kandidat efter att ha blivit ombedd av flera klubbar.

Jens T Andersson måste nomineras av en klubb och det är GIF Sundsvall som nominerat honom. GIF-basen Hans Selling gillade Anderssons presentation för klubbarna i superettan och vill dessutom se en förnyelse. Sundsvall kommer att rösta på Andersson.

- Självklart, självklart. Jens skulle tillföra en öppenhet som behövs. Sedan är det bra att komma utifrån. Vi vill få in förnyelse och synpunkter utifrån. Annars är det för lätt att fortsätta i samma hjulspår, säger Hans Selling.

ANNONS

Han säger att det varit för många konstigheter från Sef:s sida under hela processen.

- Valberedningen har gjort ett väldigt dåligt jobb. Det har jag sagt till ordföranden. Man har inte sökt efter en ny ordförande utanför styrelsen, säger Selling.

- Det är mycket från Sef som inte känns bra, det märker jag när jag talar med kollegor i andra klubbar. Det finns en irritation och det ska vara en öppen debatt, det är det inte nu.

Han är även kritisk till att valberedningen häromveckan ändrade kring arvoderingen. Dessutom att man kallade till ett möte i veckan för att försvara sitt val av kandidat. Ett möte som inte imponerade på Selling.

- Haha, du borde fråga andra om det, jag vet inte vad det var till för. Det var riktigt dåligt, säger Selling.

- Man kan inte bara låta den gamla styrelsen fortsätta. Det behövs föryngring och förnyelse.

ANNONS

Att avgående ordföranden Lars-Christer Olsson i tisdags lät Sef skicka ett brev till alla medlemsklubbar där han tydligt backade både valberedningen och Ove Sjöblom är inget som imponerar på Hans Selling som kallar det odemokratiskt.

- Det är riktigt, riktigt dåligt. Det är helt felaktigt. Jag blir bara upprörd och besviken.

LÄS OCKSÅ: Lundh: Maktens män är inte alltid intresserade av demokrati

Publicerad 2021-03-05 kl 20:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto