Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

SvFF fick delvis gehör - nazistdemonstrationen i Göteborg förkortas

Foto: Bildbyrån/TT.

SvFF överklagade den tänkta nazistdemonstrationen i Göteborg.
Man fick delvis gehör – tiden för demonstrationen kortas.
- Vi tycker det är bra att domstolen har lyssnat på oss, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Nu på lördag hålls en nazistdemonstration av Nordiska motståndsrörelsen i Göteborg. I den ursprungliga planen skulle marschen avslutas utanför Gamla Ullevi, bara timmen innan matchen mellan Gais och Brommapojkarna.

Det fick både Gais och Svenska Fotbollförbundet att reagera kraftigt och de senare valde därför att överklaga förvaltningsrättens beslut till kammarrätten.

- Risken för stökigheter och motsättningar är alldeles uppenbar och att delar av fotbollspubliken kan känna sig hotad eller välja att stanna hemma. Jag tycker att beslutet är djupt olyckligt och jag är oroad för vad som kan hända, sa generalsekreteraren Håkan Sjöstrand då.

På fredagen kom beslutet från kammarrätten – och beslutet blir en form av kompromiss. Nordiska motståndsrörelsen kommer att gå samma rutt som tidigare, demonstrationen kommer dock att avslutas en timme tidigare, klockan 15.00 i stället för 16.00. Det var Göteborgs-Posten först att rapportera om.

- Vi tycker det är bra att domstolen har lyssnat på oss och tagit till sig våra synpunkter. Vi tycker också att det är bra att man har förkortat det här. Nu kommer demonstrationen avslutas klockan 15. Men vi är inte helt nöjda, det hade vi varit om man beslutat att inte ha demonstrationen alls i närheten av vårt arrangemang, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen i en kort kommentar

Tror du att det kan komma att påverka arrangemanget ändå, när det trots allt kommer att vara i området kring arenan?
- Vi måste utgå från att de som har till ansvar att hantera det här arrangemanget gör det fullt ut

Mötet mellan Gais och BP är gratis för besökarna och det väntas komma mycket folk till Ullevi.

- Ett postivt beslut för fotbollspubliken, säger Erik Bergkvist klubbchef i Gais till GP.

- Jag tror att fler vågar ge sig ut med när nu risken  för krockar är mindre. Jag har också fullt förtroende för att polisen med sin massiva insats löser uppgiften.

Publicerad 2017-09-29 kl 11:15
Annons
Annons
Annons