TV: Öis spelar i superettan 2024 - Lundberg kvalhjälte igen

GÖTEBORG. Örgryte IS spelar i superettan även 2024.
I kvalreturen mot Nordic United vann man med 1-0 - och sammanlagt slutade dubbelmötet 2-0.

Lundberg ger Öis ledningen

Örgryte IS hade med sig en 1-0-ledning från det första kvalmötet borta mot Nordic United. Till returen på Gamla Ullevi gick Sargon Abraham in i hemmalagets startelva där han ersatte Edi Sylisufaj. Även gästerna från Södertälje valde att göra en förändring när Nsima Peter tog plats från start i stället för Mohammad Fazal.

Matchen inleddes i ett rasande tempo med målchanser åt båda håll. Inom loppet av de första fem minuterna drog Öis Kevin Holmén bollen i ribban - och strax senare fick gästernas Shergo Shhab ett gyllene läge att ge sitt lag ledningen, men bollen rensades undan.

I den 18:e minuten skarvade Viktor Lundberg ut bollen till Linus Tagesson på kanten innan han själv fick tillbaka den och sköt in 1-0 mellan benen på Nordic-målvakten Dejan Garaca. Målet var 32-åringens första sedan kvalmötet mot Sandvikens IF i fjol.

På en frispark utifrån hade Nicklas Bärkroth chansen att utöka hemmaledningen, men Garaca stod för en fin räddning och styrde ut till hörna. Örgryte IS ledning med 1-0 i matchen - och därmed 2-0 i dubbelmötet - stod sig till paus.

Nordic United behövde alltså vinna den andra halvleken med minst två mål för att hoppet om superettan skulle leva. Men bortalaget fick inte alls samma start som i den första halvleken och det var i stället Öis som tryckte på för ytterligare ett mål.

I den 64:e minuten lyfte Bärkroth in ett inlägg till Sargon Abraham, som var så när att utöka ledningen på nick. Bollen gick dock utanför.

Med tiden öppnades det upp större och större ytor i gästernas försvar, som ändå inte lyckades med någon vidare forcering framåt förrän i de absolut sista minuterna.

1-0 stod sig matchen ut och Örgryte IS gick segrande ur dubbelmötet med 2-0. Därmed spelar Göteborgslaget i superettan även nästa år.

Örgryte IS: Nilsson - Tagesson, Styffe, Haglind Sangré, Svensson - Paulson, Holmén, Sadiku, Bärkroth - Abraham, Lundberg.

Nordic United FC: Garaca - Masangane, Gürsac, Tarasovs, Adomako, Diaby - Eminovic, Aphrem, Laturnus - Shhab, Peter.