Bahoui med två nya mål - nyförvärvet Meja målskytt i AIK:s 4-0-vinst

HELSINGBORG. AIK avgjorde matchen mot Eskilsminne tidigt.
Nabil Bahoui gjorde två mål och nyförvärvet Henry Atola Meja målade i debuten.

3:15

Avbryt
Försök igen

AIK gästade Helsingborgsföreningen Eskilsminne, som i den första gruppspelsmatchen spelade 1-1 med Örebro SK. Hos AIK spelade Yasin Ayari återigen från start liksom Josafat Mendes. "Gnaget" fick en drömstart på matchen. Först passade Nicolas Stefanelli fram Nabil Bahoui till ledningsmålet i den fjärde minuten, och två minuter senare hittade Medes fram till Bahoui som gjorde sitt fjärde gruppspelsmål.

I den 22:a minuten hittade Erick Otienos inlägg en helt fri Stefanelli i straffområdet men argentinaren nickade rakt på Harry Lomsten. Fyra minuter senare kunde målvakten inte stoppa Zack Elbouzedis skott från cirka 20 meter, som smet i mål via en hemmaförsvarare. Kort senare nickade AIK:s Sotirios Papagiannopoulos en hörna strax över.

AIK hade full kontroll på händelserna mot division två-laget "Eskil", som hade väldigt svårt att komma till anfall. Sex minuter efter pausvilan fick Bahoui chansen att fullbordade sitt hattrick, men nickade Stefanellis inlägg i stolpens utsida. En stund senare var Elbouzedi nära sitt andra men Lomsten tippade bollen till hörna.

AIK slog av på tempot och bytte in flera av ynglingarna på bänken. En sådan, Henry Atola Meja, gjorde dessutom mål i sin AIK-debut. Kenyanen rullade in 0-4 i den 86:e minuten och fastställde slutresultatet. AIK toppar gruppen på sex poäng och behöver bara en pinne i nästa match mot Örebro för att gå till kvartsfinal. Gruppens andra match mellan Örebro och Örgryte slutade 1-3.

Startelvor

Eskilsminne: Lomsten - Olsson, Wahlgren, Seger, J. Getachew, Nilsson, Stoltz, Omanovic, Larsson, Y. Getachew, Lundeberg

AIK: Nordfeldt - Mendes, Papagiannopoulos, Lustig, Otieno - Ayari, Larsson (K)(60'), Hussein (71'), Elbouzedi (71') - Bahoui, Stefanelli (60')
Byten: Ring, Abdirahman (60'), Ceesay, Meja (71')