Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Christiansen inför kvartsfinalen: "Där har Djurgården en fördel"

Svenska Cupen

MALMÖ. Trötta ben eller ett lag uppe i varv?
Från Malmö FF-håll befarar man att Europamatchandet ger Djurgården en fördel i svenska cupen.
- Det tror jag inte påverkar prestationen överhuvudtaget för deras del, säger MFF-tränaren Henrik Rydström. 

4:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från när Malmö FF besegrade Degerfors i spelaren ovan.

Söndagens stormatch i svenska cupen spelas mitt emellan Djurgårdens åttondelsfinalsmöten i Europa Conference League mot Lech Poznan, och tre dagar efter Stockholmslagets 0-2-förlust i Polen väntar ett kvartsfinalmöte med Malmö FF på Tele2 Arena.  

Anders Christiansen vet av egen erfarenhet att ens lag får ett annat fokus när det spelar i Europa efter nyår, och ser inte Djurgårdens täta matchande som något negativt.  

- Det är väl bara en fördel att de är det (i Europaspel). Absolut, säger MFF-kaptenen till Fotbollskanalen.  

Hur tänker du?  
- De är uppe i tempo. Det blir matcher i ett högre tempo och det är bara en fördel att de är uppe i tempot. Det är tyvärr en nackdel för oss. 

ANNONS

Huvudtränaren Henrik Rydström är inne på Christiansens linje. Han tror även att Djurgården kommer spela en helt annan match än den i Poznan.  

- Man vet aldrig hur ett lag reagerar på den matchen de nyss spelade, och jag kan tänka mig att Djurgården var lite besvikna och några spelare roterar de. Men annars är det snarare - från min erfarenhet när man själv spelade matcher - att det är först efter ett tag (det märks). Det är första veckan, det är inget problem - du klarar det. Du klarar att spela tre matcher på en vecka utan problem. Det tror jag inte påverkar prestationen överhuvudtaget för deras del. Och för vår del så bryr vi mest om oss själva, säger Henrik Rydström. 

Efter några år där Malmö hade svårt att nå resultat borta mot Djurgården och Hammarby verkar lagets trend på Tele2 Arena ha vänt. Undantaget 0-4-förlusten i allsvenskan mot Djurgården, som spelades under MFF:s största skadekris, slog MFF Blåränderna med 1-0 i cupsemifinalen och spelade mållöst mot Hammarby två gånger (straffvinst i cupfinalen) förra året.  

ANNONS

Christiansen känner det blåser annorlunda på den arenan numera.  

- Jag tror det lite mer varit hur ni lagt fokus på det, att glaset varit halvtomt eller halvfullt - och det var halvtomt innan. Nu har vi två vinster, ett kryss och en förlust på de fyra senaste matcherna, och nu är glaset plötsligt halvfullt. Vi har alltid känt att vi spelat bra matcher där uppe. Jag kommer ihåg andra matcher där vi på ett konstigt sätt förlorat fast vi varit det bättre laget, både mot Hammarby och Djurgården. Vi har inte den skräcken att vi inte kan spela på Tele2. Tvärtom, vi gillar att åka till Stockholm och vinna och det var bra senaste året med dem fyra matcherna. Det är klart det är en positiv sak att ha med sig, säger "AC".  

Kvartsfinalen Djurgården-Malmö FF sänds på C More, med avspark kl 16:00 på söndag.  

ANNONS
Publicerad 2023-03-12 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto