Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Johansson trivdes inte i Mjällby - återvände till MFF: "Kommer vara redo att ta över efter Dahlin"

Svenska Cupen 2020-07-30 kl 07:30

MALMÖ. Ännu en utlåning är slut för Malmö FF-målvakten Marko Johansson.
Den i Mjällby blev dock inte som 21-åringen tänkt sig. 
- Jag trivdes inte där, säger Johansson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Marko Johansson fick starta i åtta av elva allsvenska omgångar för nykomlingen Mjällby, och stod växelvis med Carljohan Eriksson i svenska cupen. Därför kom det som en överraskning att målvakten valde att återvända till Malmö FF i tisdags och avbryta det säsongslånga lånet

Hur är det att vara tillbaka?  
- Det är jättekul. Det är detta man jobbat för under alla mina utlåningar, att kunna komma tillbaka, säger Marko Johansson. 

Varför blev lösningen att komma i sommar?  
- Jag trivdes inte där borta i Mjällby, jag ville tillbaka hit. Jag känner att jag är redo till att vara tillbaka efter att varit på utlån i fyra år. Anledningen till dessa utlåningar är att vara redo för att kunna stå. Jag har allsvenskans bästa målvakt framför mig och har mycket att lära mig av de bitar som är kvar. Sen när det är dags kommer jag vara redo att ta över efter Johan Dahlin.  

ANNONS

Enligt Mjällbys sportchef Hans Larsson uppstod en konflikt när Johansson insåg att han inte var det givna förstavalet i målet. 

- Han kallas inte tillbaka, han vill flytta på sig själv. Vi är inte intresserade av spelare som inte vill vara hos oss. Det är bara att tacka för det som har varit. Vi får försöka hitta något annat, sa Larsson till Fotbollskanalen.

Marko Johansson vill inte kommentera om intentionen var att han och Carljohan Eriksson skulle rotera i målet. 

- Det enda jag har att säga är att jag inte trivdes där. Jag visade upp mig där i allsvenskan och gjorde det väldigt bra tycker jag själv. De som förstår fotboll känner nog detsamma. Jag trivdes inte helt enkelt.  

MFF-produkten säger att det inte rörde sig om det sociala livet heller.

ANNONS

- Nej, jag hade Besard Sabovic som jag bodde vägg-i-vägg med. Vi har känt varandra i åtta år och är familjevänner. Det var det andra jag inte trivdes med som var där. Då kände jag att jag lika bra kunde återvända hem.

- Situationen är som den är i Malmö och jag får det jag behöver.  

Johansson fick sitt genombrott i en Champions League-kvalmatch mot Zalgiris i Litauen för fem år sedan. Han var utlånad till Trelleborgs FF mellan 2017-2018 och spenderade förra säsongen hos Gais i superettan.

 - Jag tycker att jag blivit bättre under dessa år. Det är mognaden och spelet, jag har fått mer rutin. Jag har fått uppleva mycket som varit upp och ner i både Gais och Trelleborg - och mycket positiva grejer. Det känner jag att jag blivit väldigt mogen i, säger Marko Johansson. 

ANNONS

Malmö FF:s andramålvakt Dusan Melicharek har varit skadad en tid och klubben har fått avbryta Mathias Nilssons utlåning till Lunds BK. Marko Johansson är med andra ord aktuell till kvällens final i svenska cupen mot IFK Göteborg.

Mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF visas på C More Fotboll/cmore.se och på TV12 med avspark 17.45. Sändningen startar 17.15.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto