POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
52v

MFF-comeback för Rakip och Ahmedhodzic - som orsakade straff: "En del i hans utveckling"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från MFF-Degerfors.

LUND. Det blev ingen succécomeback i Malmö FF för varken Anel Ahmedhodzic eller Erdal Rakip, men ändå en seger mot Degerfors.
- Det tar kanske tid innan man kommer in i det till 100 procent. 53 minuter i den här matchen. Det är bra att ta det sakta, men säkert, sa Rakip. 

Två av Malmö FF:s vinternyförvärv, Erdal Rakip och Anel Ahmedhodzic, startade i dag i cupmatchen mot Degerfors (3-2). Bägge har tidigare tillhört MFF, men Ahmedhodzic gjorde aldrig någon A-lagsmatch och det här var därför hans tävlingsdebut i MFF. 

Ahmedhodzic orsakade en straff som Degerfors kvitterade på, men Uwe Rösler var inte orolig för varken Ahmedhodzic eller den unga mittbackskollegan Hugo Andersson, som byttes ut tidigt i andra halvlek. 

- Anel är lite nere i omklädningsrummet. Jag sa åt honom att det är en del i hans utveckling som en spelare i Malmö FF. Han har personligheten att spela för MFF, och i morgon kommer han komma in med bröstet och huvudet högt, gå vidare, och se det här som en del i sin utvecklingskurva. Samma med Hugo, han har också en fantastisk personlighet. 

Ahmedhodzic spelade hela matchen, medan Erdal Rakip blev utbytt efter knappt tio minuter i andra halvlek. Rakip satte ingen stor prägel på matchen, och kom enligt Rösler inte alltid rätt i försvarsspelet. 

- Erdal var vissa gånger inte sammankopplad med Oscar (Lewicki), så det blev mycket yta vid sidan av Oscar för deras två nummer tio-spelare att få boll och springa mot oss. Vi såg sårbara ut på kontringar i första halvlek.

Rakip själv säger att han i ett fysiskt perspektiv hade kunnat spela några minuter till i dag, men att det lär ta ett par-tre matcher till innan han är redo för 90 minuter. 

- Det är alltid lika kul att spela med laget. Många spelare kvar, många nya som har kommit in, och det är alltid kul att spela inför de här fansen.

- Det tar kanske tid innan man kommer in i det till 100 procent. 53 minuter i den här matchen. Det är bra att ta det sakta, men säkert. 

- Jag hade inte så mycket boll. Jag fick ta mycket djupledslöpningar och fick inte så mycket boll. De gångerna jag hade boll så tappade jag inte boll. Det kan gå bättre, men det gick okej.

Rösler pratade om att det kanske inte alltid fungerade i försvarsspelet, att det kunde ta lite tid innan du och Oscar verkligen satte försvarsspelet ihop?
- Jag tycker nästan allihopa, inte bara jag utan allihopa i laget, låg efter lite i presspelet i första halvlek. Vi kom inte dit. Hamnar man en halv sekund fel på konstgräset så är det nästan slut. Man måste göra det alla elva tillsammans. Det blev bättre i andra halvlek.

MFF:s två övriga vintervärvningar, Dusan Melicharek och Adi Nalic, blev bägge kvar på bänken. MFF:s nästa match är på torsdag, men Rakip kan inte vara med då eftersom han inte är med i Europa League-truppen. 

Publicerad 2019-02-17 kl 18:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå