TV: MFF vann målrik match mot Degerfors - Gall sen hjälte med fint skott

Svenska Cupen

LUND. Malmö FF tappade ledningen två gånger mot Degerfors i cupen, men Degerfors orkade inte komma ifatt en tredje gång när Romain Gall sent sköt in 3-2.
- Vi vinner och det är det viktigaste, säger MFF-målvakten Johan Dahlin till C More.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Det gick inte att hitta en lösning i Malmö, så Malmö FF:s cupmatch mot Degerfors spelades på söndagen på Klostergårdens IP i Lund. MFF gjorde åtta ändringar jämfört med Chelseamatchen, där Johan Dahlin, Lasse Nielsen, och Marcus Antonsson var de enda kvar i startelvan.

Första halvlek var en riktigt chansrik halvlek, framför allt för Degerfors som flera gånger misslyckades att göra mål på klara målchanser.

Istället gjorde MFF 1-0 i slutet av halvleken. Romain Gall lekte fram på vänsterkanten, slog in en låg boll, och Antonsson la enkelt in bollen. En kort senare kom kvitteringen. Dahlin, som tidigare hade räddat MFF med flera bra räddningar, misslyckades rensa bort en boll och till slut fick Rasmus Alm öppet mål.

- Den är under all kritik, sa MFF-målvakten Johan Dahlin till C More i halvtid.

- Det är ingenting som fungerar. Jag tycker att det här är skrämmande. Det ska inte få hända. Det är ingenting som fungerar. Vi är slöa, bolltempot är lågt, vi går inte in i press, jag kan fortsätta om du vill, fortsatte han.

MFF inledde andra halvlek bättre, men inte bra nog för att Uwe Rösler skulle vara nöjd. Efter bara åtta minuter kom Fouad Bachirou och Anders Christiansen in, och ut gick bland annat återvändaren Erdal Rakip i sin första tävlingsmatch i klubblag sedan november 2017.

Efter en period med frustration kom på nytt ett ledningsmål av MFF. Christiansen med inlägget, och Lasse Nielsen med nicken i mål. Och precis som i första halvlek, så varade inte ledningen länge. Kevin Wright slet sig loss på vänsterkanten, fälldes av Anel Ahmedhodzic, och Nikola Ladan satte straffen som följde.

Strax därefter kom MFF:s tredje ledning. Romain Gall öste in bollen från distans. Den gången tappade MFF inte ledningen igen, utan höll ut och vann med 3-2.

- Det blev lite bättre och vi skapade lite mer i andra. Vi vinner och det är det viktigaste, säger MFF-målvakten Johan Dahlin till C More efter matchen.

Malmö FF: Dahlin - H.Andersson (53'), Nielsen, Ahmedhodzic - Larsson, Rakip (53'), Lewicki, Gall, Binaku - Strandberg (79'), Antonsson

Inhoppare: Bachirou (53'), Christiansen (53'), Rosenberg (79')

Degerfors: Miskic - Janevski (86'), Ekroth, Wiktorsson - Granath, Gravius, Ladan, Wright - Astvald, Götesson (67'), Alm

Inhoppare: Björndahl (67'), Asaad (86')

-
-
Publicerad 2019-02-17 kl 16:53

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.