Sanas straffmål räddade Blåvitt: "Folk har tvekat - men jag är inte rädd"

Svenska cupen (herr)

GÖTEBORG. IFK Göteborg låg under mot Gif Sundsvall ända in på tilläggstid.
Då klev Tobias Sana fram med ett straffmål och ordnade 1-1 i svenska cupen-mötet.
Jag har gjort det förut och jag skiter fullständigt i vad folk säger, säger han till Fotbollskanalen.

I spelaren visas höjdpunkterna från IFK Göteborgs möte med Gif Sundsvall.

Läget var prekärt under en halvtimme i andra halvlek för Blåvitt. GIF Sundsvalls Linus Hallenius hade gjort 0-1 i den 63:e minuten, och IFK Göteborg behövde då en kvittering för att slippa åka till Norrköping och vinna med flera mål mot gruppettan.

Hemmalaget växlade upp under matchens sista fjärdedel på Valhalla IP, och till slut ordnade Alexander Jallow en straff på tilläggstid. Fram klev mittfältaren Tobias Sana och sköt in 1-1 i den 93:e minuten förbi Andreas Andersson i Giffarnas mål.

- Jag tänkte bara på att göra mål, jag vet att jag ska göra det. Det är bara att gilla läget. Hellre att man gör det än blir nervös. Jag hann inte ens tänka. Hade jag fått göra det på en fullsatt arena hade det varit ännu iskallare, säger Tobias Sana och menar att det var givet att ta straffen:

110 procent. Jag vet att folk har tvekat men jag är inte rädd för det momentet. Jag har gjort det förut och jag skiter fullständigt i vad folk säger. Så länge tränaren vill så kommer jag lägga den. Så enkelt är det.

31-åringen spelade i en friare roll på mittfältet med stort ansvar både offensivt och defensivt; en uppgift som passar Sana.

Idag var det lite slarv faktiskt, om jag ska vara ärlig. Det är också en ny position – men jag trivs med den. Jag får röra mig lite fritt även om det inte var extremt mycket så idag. Jag hade min radar där jag skulle röra mig lite mer som en “åtta”, och när Pontus (Wernbloom) hade bollen skulle jag gå längre upp. Jag spelar där tränaren vill att jag ska spela. Jag ska inte klaga och jag känner att jag vill ge 110 procent för förtroendet så klart, säger Sana.

Det som krävs för att Blåvitt ska kunna försvara sin cuptitel är en vinst borta mot IFK Norrköping i gruppavslutningen. Peking slog Sandviken med 1-4 idag och toppar gruppen två poäng före IFK Göteborg.

Hade vi vunnit hade vi så klart ändå varit tvungna att åka upp dit. Det är klart att en vinst vore viktigare för oss i det här läget, men vinst hade krävts även om vi vunnit med 1-0. Vi har chans att åka upp dit och vinna, och vi ska ha det som en mentalitet. Vi är de som vann cupen förra året så vi ska inte bara ge upp enkelt. Vi vet att vi har klassen i laget för att vinna en match mot Norrköping, säger Tobias Sana.

Publicerad 2021-03-01 kl 10:30