POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVENSKA CUPEN
51v

Söder enda spelaren som var med i senaste derbyt mot Gais: "Var inte mycket att hämta hem..."

Foto: Bildbyrån.

I dag ställs IFK Göteborg mot Gais i svenska cupen.
Det är första gången lagen möts sedan 2012.
Den enda spelaren som med då är Robin Söder.
- Jag har något vagt minne av det var lite bengaler som fördröjde matchstarten, säger han till Fotbollskanalen.

När svenska cupen lottades i december stod det klart att flera heta matcher skulle spelas redan tidigt på säsongen. Elfsborg skulle ställas mot Hammarby samt att Östersund skulle drabba samman med Sirius. Men någonting som stack ut från mängden var att IFK Göteborg och Gais lottades in i samma grupp. Sedan en lång tid tillbaka har det funnits en bitter rivalitet mellan klubbarna, men de har inte ställts mot varandra i tävlingssammanhang sedan år 2012, mycket på grund av att de inte legat i samma division. Från mötet år 2012 är nästintill ingen kvar i någon av klubbarna - bara Robin Söder. Trots att det var det senaste derbyt mellan Gais och IFK Göteborg så har Blåvittanfallaren inga direkta minnen från matchen.

- Jag fick berättat för mig att det blev 0-0 så det var väl inte så mycket att hämta hem. Jag har något vagt minne av att det var lite bengaler som fördröjde starten av matchen. I övrigt så kommer jag väl inte ihåg jättemycket, säger han till Fotbollskanalen.

Mycket har givetvis sedan dess och Gais har gått från att vara allsvenskt till att ligga i superettan. IFK Göteborg å sin sida har blivit ett lag som låg i toppen av allsvenskan till att härja i de nedre skikten av Sveriges högsta serie. Trots skiftningarna genom årens lopp så består fortfarande rivaliteten mellan IFK Göteborg och Gais. Robin Söder ser fram emot matchen.

- Det är alltid kul med derby och det var längesedan vi mötte Gais. Förhoppningsvis blir det bra tryck på läktarna. Vi hoppas kunna göra en bra prestation och vinna.

- Det är kul för oss spelare, men kanske allra mest för fansen. Men vi får se det som en av alla andra tävlingsmatcher. Vi får ta det för vad det är och vi ska göra en bra prestation och försöka få fram det som vi vill visa. Det är det viktigaste.

Inför matchen har IFK Göteborg gjort en grundlig analys av sin motståndare och den hoppas Blåvitt och Robin Söder ska bära frukt.

- Man har väl hyfsad koll på de här spelarna sedan tidigare, sedan har vi gått igenom dem precis som vi gör med alla motståndare inför matcherna. Mot Nyköping var det lite mindre information eftersom det är svårare att följa dem. Men det känns som vi har en bra plan och vi vet vad de har för styrkor och vad vi kan utnyttja.

Anfallaren, som i somras vände hem till Blåvitt från belgiska Lokeren, har under försäsongen missat samtliga matcher på grund av en fotskada. Mot Gais kommer han dock till spel, även om hans uppladdning inte har varit optimal.

- Kroppen känns bra, det är mer en förkylning som har spökat den senaste veckan och som gjort att man inte har fått den träningen som man kanske hade behövt. Vi får se om det blir start eller bänk. Men jag tycker det känns bra och det ska bli kul att spela match igen.

Mötet mellan IFK Göteborg och Gais sänds under måndagskvällen på Sportkanalen och streamat på cmore.se. Matchstart 19.00.

Publicerad 2019-02-25 kl 07:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå