TV: Bajen vidare till kvartsfinal - AIK rasade

Svenska cupen (herr)

STOCKHOLM. Hammarby är vidare till kvartsfinal i cupen.
Då går Eric Kahl hårt åt domaren Mohammed Al-Hakim.
- Jag fattar inte varför jag inte får frispark när jag får armbågen i ansiktet när det blir 1-0, säger han.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

AIK är ute ur cupen efter 2-3 mot Hammarby. Och det efter stor dramatik då det stod 2-2 med tio minuter kvar och AIK jagade på för ett ledningsmål som hade betytt avancemang.

Nu går AIK-spelarna hårt åt domaren. Anledningen är situationen vid Bajens 1-0-mål.

Akinkunmi Ayobami Amoo gjorde 1-0 efter ett väldigt fint avslut upp i det bortre krysset. Men borde AIK ha fått frispark innan målet?

Ja, i alla fall om man frågar Eric Kahl.

Kahl jagade ikapp med Amoo när Astrit Selmani dök upp och skar in och ställde sig stilla vägen för Kahl som sprang in i honom och sedan föll till marken. Då fick Amoo fritt fram att ladda för avslut. Och sedan satt bollen snyggt bakom Budimir Janosevic.

När Kahl kom till C More i halvtid så var han rejält irriterad på domaren Mohammed Al-Hakim.

- Jag fattar inte varför jag inte får frispark när jag får armbågen i ansiktet när det blir 1-0. Det är otroligt surt, säger han.

Men AIK kom ändå tillbaka.

Saku Ylätupa kvitterade till 1-1 efter svagt försvarsspel av Hammarby. Men glädjen var inte långvarig.

Vladimir Rodic hade bara varit på planen i några sekunder när han fick bollen utanför AIK:s straffområde och klippte till med en yttersida rakt upp i det bortre krysset.

Då såg Bajen ut att gå mot en ganska säger gruppseger med tanke på att AIK var piskat att vinna.

Men när Richard Magyar fick rött kort efter en tuff tackling i den 64:e minuten så var det match igen.

Efter 73 minuter fick AIK straff efter att Henok Goitom ramlat i en duell med Jeppe Andersen. Bajen-spelarna blev rejält irriterade och menade på att det var en filmning. Men Sebastian Larsson klev fram och så var det 2-2.

Men nio minuter senare punkterade Gustav Ludwigsson matchen med 3-2 efter en snabb omställning, vilket gör att Bajen är klart för kvartsfinal i cupen. Även vid Hammarbys 3-2-mål rasade AIK då man skulle göra ett byte som inte kunde genomföras.

- Vi visste att det skulle bli en tuff match. Trots att det inte är någon publik visar vi hur mycket en sån här match betyder, säger Hammarbys Gustav Ludwigson till C More.

- Det var svängigt. En berg och dalbana. Vi kontrollerar det ganska bra och det blir en galen vändning när Rodic kommer in och gör mål direkt. Sedan kom utvisningen och det var som en käftsmäll, men vi visar en karaktär som vi saknade i fjol tycker jag.

Hammarby: Ousted - Sandberg, Magyar, Fjoluson, Jeahze - Andersen, Fenger, Khalili - Amoo, Selmani, Ludwigson

AIK: Janosevic - Otieno, Lustig, Papagiannopoulos, Kahl - Larsson, Hussein - Ylätupa, Bahoui, Strannegård - Goitom