TV: Häcken till semifinal – körde över Gais

Svenska Cupen

Häcken är klart för semifinal i svenska cupen.
Detta efter 4-1 hemma mot Gais.
- Vi är bra i andra halvlek, säger Häcken-tränaren Andreas Alm till C More.

Häcken imponerade stort i svenska cupens gruppspel när man vann samtliga tre matcher. Mervan Celik har kanske varit det största utropstecknet i laget från Hisingen med sina fem mål i gruppspelet, men när elvorna till Göteborgsderbyt mot Gais släpptes, stod det klart att han inledde på bänken.

I stället fick Paulinho, Nasiru Mohammed och Ahmed Yasin chansen på de tre offensiva mittfältspositionerna, men ingen av dessa var inblandade i Häckens ledningsmål.

Efter 20 minuters spel skickade Goswill Ekpolo in ett inlägg från höger som Alexander Jeremejeff kunde stöta in i nät fram till 1-0.

Jeremejeffs mål blev det enda i första halvlek.

- Det är derbykänslor. De gnäller mycket och försöker påverka domaren i stället för att bara spela. Men vi leder och ska försöka vinna, sa Häcken-anfallaren till C More i halvtid.

- Det är ett lag från en lägre division som ska använda alla medel för att försöka vinna. Det respekterar man, men det är ett derby och det ska vara en publikfest. Spela mer fotboll tycker jag.

I halvtid bytte Häcken in Celik och han var aktiv från start. Först prickade han ribban när han kom fri med Johansson i Gais-målet och några minuter senare fixade han en straff sedan han fällts av Emil Wahlström, som lämnade Häcken efter förra säsongen.

Paulinho fick chansen från elva meter och gjorde inget misstag när han placerade in bollen i nät fram till 2-0. Några minuter senare kom nästa mål för Häcken när Adam Andersson stötte in bollen från nära håll.

Målen i matchen var däremot inte slut där. Först utökade Häcken till 4-0 när mittbacken Joona Toivio smekte in ett skott från distans. Några minuter senare kunde Gais också snygga till siffrorna när anfallaren Leonard Pllana satte dit bollen i nät.

Några fler mål blev det dock inte och matchen slutade 4-1 till Häcken som är klart för semifinal i svenska cupen. Där ställs de antingen mot Djurgården eller Hammarby, som möts under söndagen.

Häcken-tränaren Anderas Alm till C More:

- Vi är bra i andra halvlek på att ta tag i matchen. I första var Gais duktiga på att sätta press på oss i blåsten. Vi är glada över segern, men vi vet att det är så små marginaler hela vägen. Vi ska göra vårt bästa nästa vecka när vi reser till Stockholm.

Där får Häcken dock klara sig utan stjärnan Paulinho som visades ut i slutet av lördagens möte. Brassen varnades för filmning, men det gula kortet var långt ifrån självklart och fler Häcken-spelare protesterade mot beslutet.

Lagens startelvor:

Häcken: Abrahamsson – Ekpolo, Toivio, Lindgren, Andersson – Friberg, Mohammed, Faltsetas – Yasin, Jeremejeff, Paulinho

Gais: Johansson - Wahlström, Nyström, Olsson - Angelin, Bergholtz, Randelovic, Bohm, Wängberg - Pllana, Hamidovic