TV: Hammarby vidare i cupen - får hemmaplan i kvartsfinalen

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Hammarby är klart för kvartsfinal i svenska cupen.
Och 4-0-segern mot Sundsvall gör att man får spela på hemmaplan i nästa omgång.
- Vi har börjat säsongen bra, säger Alexander Kacaniklic till C More.

Under söndagen avslutade Hammarby sitt gruppspel i svenska cupen. 5-1-segern mot Varberg och 2-0-vinsten mot BP följdes upp med en ny trepoängare mot Gif Sundsvall. Bajen besegrade gästerna med 3-0, inför 14 350 åskådare på Tele2 Arena.

De grönvita hade övertaget i den första halvleken och skapade en rad chanser, men utan att hitta nätet. Forwarden Aron Johannsson missade tre fina lägen, medan Gustav Ludwigson, Paulinho och Alexander Kacaniklic sumpade varsin farlighet.

- Jag tycker att vi gjorde det ganska bra första 45. Visst, det blev inget mål, men vi rullade bollen bra och vann tillbaka den ganska bra. Vi fick utdelning i andra för jobbet vi gjorde i första, säger Kacaniklic till C More.

Men målen skulle komma ändå. 34 sekunder in i den andra halvleken nickade nämnde Johannsson in 1-0 för Hammarby, på inlägg från Alexander Kacaniklic.

I den 56:e minuten kom 2-0. Darijan Bojanic väggspelade sig fram i straffområdet med Jeppe Andersen innan han placerade in bollen i bortre hörnet. Med drygt en kvart kvar att spela tryckte sedan Alexander Kacaniklic in 3-0 på volley. Ett mål som gör att Hammarby är säkrat hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

- Det var kanske de två första (målchanserna som Kacaniklic brände) där det skulle bli mål och på sista hade jag lite tur, men mål är mål, säger Kacaniklic.

Hemmalaget utökade också på till 4-0, i den 88:e minuten. Inhopparen Muamer Tankovic placerade in bollen vid den bortre stolpen efter att ha fått den till sig inne i straffområdet.

Bajens nio poäng och plus tio i målskillnad gör att man kommer att vara en av de fyra bästa gruppettorna, oavsett vad som händer i de grupper som inte är helt avgjorda än. Kvartsfinalerna spelas nästa helg.

- Det känns bra. Vi har börjat säsongen väldigt bra i cupen och likaså för egen del. Det är alltid kul att göra poäng, men det viktigaste är att laget vinner, säger Kacaniklic.

Hammarbys tränare Stefan Billborn är nöjd med lagets insats mot Sundsvall.

- Det här var vår mest gedigna insats i cupen hittills. De andra matcherna har varit svängiga, säger Billborn.

- Vi nötte på i andra halvlek och det är det jag är mest nöjd med. Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra andra halvlek på det sättet. Vi får vara nöjda med den här matchen. Vi gjorde det ganska bra.

Lottningen av cupens kvartsfinaler sänds exklusivt på Fotbollskanalen, cirka 21.15 under måndagen.

Hammarbys lag: Davor Blazevic - Tim Söderström, Mads Fenger, David Fällman, Dennis Widgren - Darijan Bojanic, Jeppe Andersen - Alexander Kacaniklic (Imad Khalili 76), Gustav Ludwigson (Aimar Sher 66), Paulinho (Muamer Tankovic 76) - Aron Johannsson

Sundsvalls lag: Andreas Andersson - Johan Andersson, Albin Ekström, Anton Eriksson, Dennis Olsson (Marc Mas Costa 80) - Juanjo Ciercoles, Tobias Eriksson (Jesper Carström 69) - Albin Palmlöv (Ludvig Nåvik 83), Paya Pichkah, Pontus Silfwer - Pontus Engblom.