TV: MFF kvartsfinalklart - Berget och Birmancevic sänkte Värnamo på tio minuter

Svenska cupen (herr)

MALMÖ. Mål från Veljko Birmancevic och Jo Inge Berget gjorde att Malmö FF vann mot IFK Värnamo i svenska cupen.
Dock fick Anders Christiansen bytas ut efter en känning - och bara fyra minuter på planen.
- Vi lägger allt fokus på att plocka hem guldet, säger Sebastian Nanasi till C More.

Christiansen inbytt och utbytt - inom loppet av fyra minuter

De båda fullpoängarna i Grupp A, Malmö och Värnamo, gjorde upp om kvartsfinalplatsen, där kryss skulle räcka för hemmalaget att gå vidare. I MFF började lagkaptenen Anders Christiansen på bänken medan Eric Larsson, Malik Abubakari och Sergio Peña gjorde sina första starter i gruppspelet.

MFF bjöd Värnamo på matchens första målchans i minut fem. Lasse Nielsen slarvade med bollmottagningen i eget straffområdet och gav Marcus Antonsson en chans från snäv vinkel, men Johan Dahlin täckte avslutet till hörna.

Veljko Birmancevic låg bakom det mesta i MFF:s anfallsspel och öppnade också målskyttet i matchen när han nickade in sitt sjätte cupmål på Larssons inlägg.

Målet kom i den 25:e minuten, och tio minuter senare ökade MFF på till 2-0. Martin Olsson hittade Sebastian Nanasi som frispelade Jo Inge Berget framför mål och norrmannen avslutade det läckra anfallet i mål. MFF kom inte igenom centralt under matchinledningen, men lyckades trycka tillbaka Värnamo och ge gästerna en riktigt jobbig andra del av första halvlek.

Värnamo försökte med mer boll efter pausen, men det var MFF som skapade halvlägen genom Nielsen och Birmancevic. Avsluten gick dock rakt på målvakten Pilip Vaitsiachovitj.

I den 74:e minuten var Birmancevic nära sitt andra mål ​i matchen när han frispelades av Hugo Larsson men avslutet gick i stolpen och ut. Nielsen fick ett nytt nickläge i minut 85 men även denna gång gick avslutet på Värnamos målvakt. Matchens sista chans fick IFK-inhopparen Haris Avdiu som testade Dahlin från distans.

2-0-segern gör att MFF vinner gruppen före Värnamo och går vidare till kvartsfinal. Smolket i glädjebägaren är Christiansen, som byttes in efter en timme men bara stannade på planen i fyra minuter. Kort efter inhoppet tog han sig för ljumsken. Kvartsfinalerna i svenska cupen lottas på måndag kväll och lottningen sänds live på Fotbollskanalen.

- Jag tycker att det kändes bra. Vi kontrollerade matchbilden ganska klart. Vi skapade fler målchanser och gjorde fler mål, säger MFF-löftet Sebastian Nanasi till C More.

Nu menar Nanasi att MFF vill gå hela vägen och vinna cupen för första gången sedan 1989.

- Jag vet att fansen vill det jättemycket och det vill vi också. Vi är jättesugna. Vi lägger allt fokus på att plocka hem guldet, säger talangen.

Nanasi bryr sig vidare inte om vilket lag MFF får möta i kvartsfinal i turneringen.

- Om vi ska vinna cupen behöver vi slå de bästa lagen. Man kan få en lättare lott, men det kvittar vilka vi möter. Oavsett vad kommer vi gå ut för att vinna matchen.

Startelvor

Malmö FF: Dahlin - E. Larsson, Nielsen (K), Moisander (utbytt 46'), Olsson (74') - Rakip, Pena, Nanasi (63') - Berget, Abubakari (74'), Birmancevic.

Byten: Chalus (46'), Christiansen (63', utbytt 67'), H. Larsson (67'), Beijmo, Sejdiu.

IFK Värnamo: Vaitsiachovitj - Winsth (K), Eriksson, Tihi, V. Larsson - Kenndal, Näsström (58'), Vindehall (58') - Johansson, Antonsson, Magashy (82').

Byten: Netinho, Wenderson (58'), Avdiu (82').

Gula kort: Antonsson (27'), Eriksson (31'), Chalus (46'), Netinho (60'), Rakip (85').