TV: Västerås vidare till semifinal efter jättedrama

Västerås lagkapten Sean Sabetkar har ryktats till Degerfors.
Under söndagen sänkte han Degerfors i cupen - men det är fortfarande oklart om han spelar semifinalen mot Häcken nästa helg.
- Det får vi se, säger Sabetkar till C More efter 4-3-segern.

Västerås SK från superettan överraskade alla när de slog ut regerande mästaren Malmö FF i gruppspelet. Nu har laget avancerat till semifinal i svenska cupen efter en dramatisk 4-3-seger mot Degerfors efter förlängning - men det satt långt inne.

Efter en första halvtimme utan några klockrena målchanser tog Degerfors ledningen när Victor Edvardsen kunde rulla in ett av sina enklare mål. Abdelrahman Saidi vek in från vänster och sköt ett skott som styrde via försvarsben och målvakten Anton Fagerströms fingrar upp i ribban. Edvardsen var först på returen och satte 1-0 i öppen bur.

Bara ett par minuter in i andra halvlek missade Edvardsen ett gyllene läge att göra 2-0 när han fick en rejäl snedträff framför mål. I stället kvitterade Västerås minuten senare när Jonathan Tamimi spelade bollen rakt i gapet på Filip Tronêt som avancerade, vek in och placerade in 1-1 lågt nere vid stolpen.

Degerfors återtog dock ledningen i den 81:a minuten när inbytte Sargon Abraham höll sig framme och tryckte dit 2-1 från nära håll.

Västerås fick chansen att kvittera från straffpunkten när Johan Bertilsson tog bollen med handen i eget straffområde. Viktor Prodell klev fram, men Degerfors-målvakten Jeffrey Gal fick ena handen på bollen och styrde straffen upp i ribban.

Gästerna kvitterade dock till 2-2 med 88 minuter på klockan när Olle Edlund fick bollen vid straffområdeskanten och bredsidade in bollen nere vid bortre stolproten.

Västerås skulle även ta ledningen åtta minuter in i förlängningen. Lagkaptenen Sean Sabetkar, som i dagarna ryktats lämna för just Degerfors, tryckte in ledningsmålet för gästerna efter en tilltrasslad situation framför mål.

Gästerna satte även 2-4 i början på den andra förlängningshalvleken när Brian Span slog till med en bredsida som letade sig in nere vid bortre stolpen.

Johan Bertilsson reducerade visserligen till 3-4 i slutminuterna, men närmare än så kom inte Degerfors. Västerås är därmed klart för semifinal där de ställs mot Häcken nästa helg.

Efter segern var det en känslosam Sean Sabetkar som pratade med C More.

- Det är eufori. Många sa att det var enkelt att få medvind efter gruppen, men ni kommer åka ur i kvarten. Vi kommer ut som ett annat lag i andra halvlek. En stor eloge till samtliga inblandade, säger Sabetkar.

Efter sitt 3-2-mål i förlängningen riktade han ena armen upp mot himlen.

- Det har varit ett dödsfall i familjen och jag spelar för henne. Det är mycket känslor som varit under 2021. Det är mycket på en gång. Det är kärlek, det är fotboll, säger Sabetkar.

Hur svårt har det varit att fokusera på fotbollen på sistone?
- I mitt fall har det gett effekten att man fokuserar ännu mer på fotbollen och det blir en frizon. Det är väl det fotboll är till för. Det finns många fina stunder, det finns även dåliga stunder. Just nu är det en av de fina stunderna och då är det bara att njuta.

I dagarna har Sabetkar ryktats vara på väg till just Degerfors.

- Det har varit mycket senaste dagarna. Det är inte världens enklaste grej att bara gå ut och spela 120 minuter och vinna.

Om Sean Sabetkar finns med i Västerås startelva då?

- Det får vi se. Inget är klart än.

Degerfors: Gal - Granath, Janevski, Ohlsson - Tamimi, Carlén, Maripuu, Ayaz - Saidi, Dahlström, Edvardsen.

Västerås: Fagerström - Lagerbielke, Engström, Sabetkar - Skogh, Sporrong, Custovic, Johansson, Almström-Tähti - Tronet, Prodell.