Karin Lundin gjorde för en makalös match för Fiorentina - med ett äkta hattrick.
Här är veckans svenskkollen.

CYPERN

Matilda Abramo, Apollon Ladies - 5/0
Den cypriotiska ligan hade seriepremiär nu i helgen. Apollon var med hela vägen fram till playoff i Champions League-kvalet men föll där. Förmodligen bedöms de som storfavoriter till titeln även detta år. I premiären blev det en 4-1-seger och Matilda Abramo fanns med från start. Hon byttes ut med 20 minuter kvar att spela.

- Känslan är bra inför säsongen, vi har ett bra lag. Tråkigt att vi åkte ur Champions League, men vi har tre andra titlar att fokusera på, sade Abramo till Fotbollskanalen i samband med premiären.

Sofia Hagman, Apollon Ladies - 4/0

Hagman missade däremot premiären. Hur länge den skada hon ådragit sig kommer hålla henne borta – är ännu oklart.

DANMARK

Beatrice Persson, Brøndby - 7/2
Beatrice Persson fanns inte med vid Bröndbys 3-1-förlust i söndags.

- Jag har problem med ett knä och statusen är oklar. Jag väntar på svar, sade Persson i ett sms till Fotbollskanalen under landslagsuppehållet.

ENGLAND

Magdalena Eriksson, Chelsea - 3/0
Magdalena Eriksson var glödhet i landskampen mot Georgien där hon var involverad i tre av fyra mål. I helgens stormöte med Manchester United fanns det dock andra stjärnor som kunde stå för poängen. Chelsea vann matchen med hela 6-1. Eriksson spelade hela matchen till vänster i trebackslinjen.

Jonna Andersson, Chelsea - 3/0
Även Jonna Andersson fanns med på planen vid Chelseas vinst. Dock som inhoppare – precis som vid de två tidigare matcherna. Andersson hoppade in efter 58 minuter i ställning 1-3, så det var åtminstone framgångsrika minuter med henne på planen.

Zecira Musovic, Chelsea - 0/0 nollor
Musovic spenderade även denna match på bänken. Hon har hittills inte gjort säsongsdebut.

Anna Anvegård, Everton - 2/0
Everton tog livsviktiga poäng mot Birmingham efter deras usla säsongsinledning. Slutsiffrorna skrevs till 3-1 och säsongens första vinst inkasserades. Anna Anvegård fanns dock inte med i Evertons trupp. Ingenting hade kommunicerats kring en eventuell skada under söndagen.

Nathalie Björn, Everton - 3/0
Nathalie Björn startade även denna match i Evertons backlinje. Denna gång som den högra av två mittbackar. Björn spelade hela matchen och stod för säsongens bästa prestation – likt de flesta Everton-spelarna.

Hanna Bennison, Everton - 3/1
Hanna Bennison fick inte förtroendet från start. Rekordnyförvärvet var förpassad till bänken efter den senaste storförlusten. Bennison byttes in redan i halvtid och det skulle bli direkt avgörande. Med dryga kvarten kvar stod hon för ett otroligt vackert mål efter en fin kombination med Toni Duggan. Mycket ska nog till för Bennison inte startar nästa match efter denna prestation.

Filippa Angeldahl, Manchester City - 2/0
Filippa Angeldahl var en av få som Peter Gerhardsson valde att starta med i båda landskamperna. Desto mindre förtroende fick hon i Manchester Citys ligamatch mot Arsenal. Hon inledde matchen på bänken och hoppade in med 35 minuter kvar. Matchen då? Arsenal vann med hela 5-0 och Manchester City har haft en tung inledning på säsongen.

FINLAND

Maja Göthberg, KuPS - 21/3
KuPS fortsätter att närma sig titeln. Och de gör det med Maja Göthberg given i startelvan. Hon spelade hela matchen när KuPS körde över PK-35 Vantaa med 7-0. Några poäng i protokollet blev det inte för Göthberg dock. KuPS har sex poäng ner till tvåan TiPS.

Cassandra Korhonen, Åland United - 27/27
Maja Göthberg kan förmodligen skicka ett tack till Cassandra Korhonen. Åland United stal nämligen poäng av just TiPS som därför halkar efter i jakten på KuPS. Matchen slutade 3-3 och i vanlig ordning återfanns Korhonen i målprotokollet. Två mål slog hon till med vilket innebär 27 mål på 27 matcher.

FRANKRIKE

Amanda Ilestedt, PSG - 2/0
Ilestedt har fått en alldeles utmärkt start på säsongen i PSG. Efter att ha missat de två första matcherna, har hon nu bildat mittlås med Paulina Dudek. I söndags blev det en ny vinst, denna gång med 4-0 i derbyt mot Paris FC. Ilestedt spelade hela matchen och stod för en gedigen prestation. PSG skuggar Lyon i tabellen med något sämre målskillnad.

Emma Holmgren, Lyon - 0/0
Emma Holmgren sitter fast på bänken i Lyon. Det blev ingen debut under fredagen när Lyon besegrade Guingamp med 4-0.

Lova Lundin, Soyaux - 3/0
Det har inte blivit några starter för Lova Lundin hittills. Under lördagen inledde hon återigen matchen på bänken för sitt Soyaux. Det blev i alla fall hennes längsta inhopp hittills då hon byttes in efter 53 minuters spel. Det blev dock förlust med 1-0 mot Fleruy 91.

ITALIEN

Lina Hurtig, Juventus - 7/2
Hurtig hade en tuff landskamp mot Georgien där hon missade flera bra målchanser. Om det spelade in i Juventus laguttagning är oklart, men hon fanns inte med från start vid mötet med Empoli. Hurtig byttes in efter 64 minuter. Strax efter det avgjorde Juventus matchen, dock utan att Hurtig var inblandad. Klubben går som tåget med full pott i ligaspelet.

Linda Sembrant, Juventus - 0/0
Linda Sembrant är fortfarande utanför Juventus matchtrupp.

Amanda Nildén, Juventus - 6/0
Nildén fick endast åtta minuters speltid i Juventus vinst. Hon byttes in när ledningen skulle försvaras och tog plats till vänster i anfallet. Nildén lär förmodligen sikta på fler starter under säsongen än vad det blivit hittills.

Elin Landström, Inter - 3/0
Inter skulle ha spelat mot Roma under lördagen, förmodligen med Elin Landström från start. Matchen är dock uppskjuten efter ett konstaterat coronafall i Inters trupp. Inter har vunnit samtliga matcher i årets ligaspel.

Marija Banusic, Pomigliano - 4/0
Det finns fler uppskjutna matcher i Italien. Pomigliano gästade Sampdoria där matchen hann starta men avbröts efter 13 minuter. Planen ansågs vara ospelbar. Banusic fanns med från start och finns förhoppningsvis kvar på planen när matchen ska återupptas en annan dag.

Stephanie Öhrström, Lazio - 4/0 nollor
Öhrström fortsätter att släppa in mängder av mål med hennes Lazio. I helgen förlorade tabelljumbon mot Fiorentina med hela 6-1 – som innan denna match också var poänglösa. En mardrömssöndag för Öhrström.

Jonna Dahlberg, Hellas Verona - 4/0
Dahlberg fortsätter att agera inhoppare för Hellas Verona. Det har ännu inte blivit några starter, men inhopp i samtliga matcher. I helgens 0-0-match mot Napoli hoppade Dahlberg in med nio minuter kvar att spela.

Sara Nilsson, Hellas Verona - 4/0
Nilsson, som fått chansen fått start tidigare, fanns nu med på bänken tillsammans med Dahlberg. Hon byttes in till höger i anfallet med knappa halvtimmen kvar av matchen. Varken hon eller Dahlberg kunde påverka offensiven tillräckligt för att ett mål skulle göras. Hellas Verona har endast en poäng på fyra matcher.

Emelie Helmvall, Sampdoria - 3/0
Helmvall fanns inte med i Sampdorias elva när matchen avbröts mot Pomigliano.

Sejde Abrahamsson, Napoli - 4/0
Sejde Abrahamssons Napoli verkar ha fått ordning på defensiven. Det blev en hållen nolla för andra omgången i rad och även denna match startade Abrahamsson. Hon spelade till vänster i trebackslinjen och ådrog sig ett gult kort i den första halvleken. Matchen mot Hellas Verona slutade som nämnt 0-0.

- Det var en väldigt fysisk match men vi försvarade oss kontrollerat hela matchen och lyckades hålla nollan. Det var positivt, skrev Abrahamsson i ett sms till Fotbollskanalen efter matchen.

Karin Lundin, Fiorentina - 4/4
Karin Lundin var helgens hetaste svensk ute i Europa. Trots lagets svaga säsongsinledning, har Lundin stått för ett mål tidigare och nu var hon glödhet mot Lazio. Hon gjorde hattrick redan i den första halvleken och slutresultatet skrevs till 6-1. Hon byttes ut efter 77 minuters spel. Lundin lär ha god chans på nya mål i de nästkommande två omgångarna när Sampdoria och Hellas Verona står för motstånden.

NORGE

Emelie Lövgren, Arna-Bjørnar 16/2
Emelie Lövgren var tillbaka på planen efter två helgers uppehåll. Först på grund av cupspel, sedan kom landslagsuppehållet. Väl tillbaka gick det vägen. Arna-Bjørnar vann mot jumbon Klepp med 3-1. Lövgren spelade hela matchen.

Moa Edrud, Arna-Bjørnar 13/4 nollor
Även Edrud fanns med i startelvan för Arna-Bjørnar. Någon nolla blev det inte då hon fick släppa in ett mål i den första halvleken. Det lär dock inte ha spelat alltför stor roll med tanke på resultatet.

Mimmi Löfwenius Veum, Lillestrøm - 13/8
Lilleström tappade i helgen viktiga poäng i den norska toppstriden när de föll med 2-1 mot Vålerenga. Säsongen fortsätter dock strålande för Mimmi Löfwenius Veum. Hon spelade 90 minuter och satte dit kvitteringen drygt 10 minuter från slutet. Olyckligt nog avgjorde Vålerenga i slutminuterna.

Cathrine Dahlström, Lillestrøm - 9/0
Dahlström har tidigare sagt till Fotbollskanalen att hon kommer bli borta en längre tid framöver med en knäskada. Hon fanns inte med i helgens matchtrupp.

Zara Jönsson, Stabæk - 14/4
Jönsson fick inte förtroendet från start utan inledde hemmamatchen mot Lyn på bänken. Hon hoppade in med halvtimmen kvar och då kom också vändningen. Stabaek vann matchen med 2-1.

Kim Sundlöv, Stabæk - 14/0
Även Kim Sundlöv fick starta matchen på bänken. Och hon fick dessutom också vara delaktig i vändningen. Sundlöv byttes in redan i paus, men var inte involverad i något av målen.

Elma Junttila-Nelhage, Kolbotn - 13/1
Elma Junttila-Nelhages Kolbotn hade förmodligen Norges svåraste uppgift framför sig i lördags. Motståndet för dagen var Sandviken, som endast tappat poäng i en av 14 matcher hittills. Förväntat nog blev det heller inga poäng för Kolbotn som föll med 3-1. Junttila-Nelhage startade matchen och byttes ut med 10 minuter kvar.

SKOTTLAND

Julia Molin, Glasgow City - 7/0
Julia Molin var som vanligt given i startelvan i Glasgow Citys ligamatch. Hon utgick dock redan i paus. Glasgow City vann matchen med 3-1 och toppar ligan före Celtic.

SPANIEN

Kosovare Asllani, Real Madrid - 3/0
Asllani imponerade i landskampen som hon startade och är nu tillbaka i fullt slag efter att ha smittats med corona i säsongsinledningen. Hon startade på Real Madrids mittfält under lördagen i bortamatchen mot Granadilla Tenerife. Det blev dock ingen vinst för dem den här veckan heller, utan Real fick nöja sig med 1-1. Asllani spelade den första halvleken.

Fridolina Rolfö, Barcelona - 3/1
Rolfö fanns med i startelvan när Barcelonas pulveriserade Valencia med 8-0. Barcelona toppar tabellen med nio poäng och förkrossande +18 i målskillnad – på bara tre matcher. Rolfö var uppsatt som vänsterback i startelvan. Hon byttes ut i ställning 6-0 efter 55 minuter.

Hedvig Lindahl, Atlético Madrid - 2/2 nollor
Atletico Madrid ångar på i toppen tillsammans med Barcelona. Det blev 3-0 borta mot Sporting Huelva. De gjorde det dock utan Hedvig Lindhal i mål. Varför hon var utanför matchtruppen har ännu inte kommunicerats.

TYSKLAND

Hanna Glas, Bayern München - 3/2
Hanna Glas fanns inte med i Bayern Münchens trupp mot Elversberg i helgens cupmatch. Ingenting är kommunicerat kring att det skulle handla om någon skada, så förmodligen vilades Glas. Bayern vann matchen med komfortabla 6-0.

Sofia Jakobsson, Bayern München - 3/0
Jakobsson fanns dock på planen i 6-0-vinsten. Landslagsyttern startade matchen och byttes av i halvtid, när Bayern genomförde ett trippelbyte. Jakobsson får därför fortsätta vänta på sitt första mål i Tyskland.

Rebecka Blomqvist, Wolfsburg - 5/0
Wolfsburg spelar sin cupmatch först under måndagskvällen. Rebecka Blomqvist har därför inte spelat någon match i helgen.

USA

Freja Olofsson, Racing Louisville FC - 22/0
Olofsson fanns med i startelvan i Racings ligamatch mot Houston Dash. Det blev ännu en förlust och det blir svårt att klättra några placeringar framöver, med tanke på att Houston var närmsta lag ovan innan omgången. Olofsson spelade 55 minuter och slutresultatet skrevs till 4-0.

Julia Roddar, Washington Spirit - 13/0
Washington Spirit har fått två raka matcher uppskjutna och inställda på grund av corona. Nu fick de dock till slut spela och Roddar var förväntat med från start. Hon spelade den första halvleken och klev av i ställningen 1-1 i samband med att Washington bytte hela fyra spelare.

Publicerad 2021-09-27 kl 09:57