Svenskkollen: Holmgren tillbaka mellan stolparna

Emma Holmgren fick kliva fram mellan stolparna för första gången sedan oktober.
Beata Kollmats debuterade för Roma och Inter var påväg att skrälla mot svensklaget Juventus. Här är veckans svenskkollen.

BELGIEN

Amanda Johnsson Haahr, OH Leuven 1/0
Först blev hon historisk som första utländska spelare att skriva på för det belgiska laget. Sen kom också assisten i debuten. I halvtid byttes Johnsson Haahr in och spelade fram till målet när man föll mot Genk med 2-1.

CYPERN

Matilda Abramo, Apollon Ladies 14/0
Apollon vann med 6-0 mot Geroskipou. Abramo startade och och spelade 70 minuter.

Sofia Hagman, Apollon Ladies 14/2
Hagman kom inte till start när hon vilades från spel.

Jonna Andersson, Apollon Ladies 5/4 nollor
Andersson spikade igen målet när man vann med 6-0.

DANMARK

Beatrice Persson, Brøndby 7/2
Det danska ligaspelet har avslutats för säsongen men för Brøndby väntar slutspel mot seriesegrarna HB Köge i mars.

Anna Welin, Brøndby 0/0
Se ovan.

Matilda Kristell, Brøndby 0/0
Se ovan.

ENGLAND

Magdalena Eriksson, Chelsea 15/0
Magdalena Eriksson har varit utanför Chelseas trupp på grund av skada.

Jonna Andersson, Chelsea 16/0
Jonna Andersson har tagit tag i sin startplats – och det med besked. För andra matchen i rad spelade hon 90 minuter när man ställdes mot West Ham United i WSL under onsdagen.

I FA Cupen under lördagen kom hon till start i sin fjärde match på raken men byttes ut i den 65:e.  Chelsea vann med 1-3.

Zecira Musovic, Chelsea 7/4 nollor

Zecira Musovic var tillbaka mellan stolparna för det engelska storlaget. Och det var nära att hon skulle hålla nollan. Men så blev det inte – i den 93:e minuten fick Aston Villa straff som Musovic inte kunde rädda.

Anna Anvegård, Everton 11/3
Fyra minuter. Mer än så behövde inte Anna Anvegård för att öppna målskyttet mot Hudderfield i FA cupen. Everton som varken haft skickligheten eller turen på sin sida fick det äntligen att lossna när man vann med 4-0. Anvegård spelade hela matchen.

Nathalie Björn, Everton 9/0
Det har inte alls blivit mycket speltid för Nathalie Björn på senare tid. Men mot Huddersfield kom hon till start och men blev utbytt i den 65:e minuten.

Hanna Bennison, Everton 13/1
Bennison var tredje svenska att komma till start för Everton när man krossade Huddersfield. Tillsammans med Anna Anvegård spelade hon dessutom hela matchen.

Filippa Angeldahl, Manchester City 14/2
Manchester City körde över Nottingham Forest och Filippa Angeldahl som stått för flera inhopp den senaste tiden spelade 90 minuter och bröt sin måltorka när hon tryckte in 3-0. City vann med 8-0.

Julia Zigiotti Olme, Brighton & Hove Albion 3/0
För första gången sedan Zigiotti Olme anslutit till Brighton fick svenskan starta. Mot Arsenal var på väg mot en rejäl skräll när Emma Koivisto i den 15:e minuten tryckte in ledningensmålet. Men Arsenal hämtade sig och vände. Zigiotti Olme byttes ut i den 70:e minuten.

Emma Kullberg, Brighton & Hove Albion 4/0
Emma Kullberg har fått en stadig plats i Hope Powells startelva – och så även i matchen mot Arsenal när man var på väg mot en rejäl skräll. Arsenal vann med 2-1 – Kullberg spelade hela matchen.

Stina Blackstenius, Arsenal 2/0
Stina Blackstenius var utanför truppen mot Brighton på grund av sjukdom.

FINLAND

Maja Göthberg, KuPS 23/3
Ligaspelet i Finland är slut för säsongen.  Men när man spelade Finska cupen fanns Göthberg inte med i truppen.

FRANKRIKE

Amanda Ilestedt, PSG 13/2
PSG fullkomligt körde över Lyon – något som många inte hade tippat på förhand. Men när Christiane Endler fick kliva av skadad lossande det direkt för PSG. Ilestedt spelade hela matchen när man vann med 3-0.

Emma Holmgren, Lyon 2/0 nollor
För första gången sedan oktober fick Holmgren speltid. När den franska cupen bjöd på stormöte skadade sig Christiane Endler och fick kliva av - då var ställningen 0-0. Men när Holmgren klev in lossnade det rejält för PSG som vann med 3-0.

ITALIEN

Linda Sembrant, Juventus 0/0
Sembrant väntar fortfarande på att få göra sina första minuter för säsongen – hon satt på bänken mot Inter i den italienska cupen.

Lina Hurtig, Juventus 21/9
Förra veckan tappade Juventus poäng mot Fiorentina. Och när det var dags för Coppa Italia gick det tungt. Inter höll på att skrälla och det dröjde till den 93:e minuten för Juventus att kvittera. Hurtig startade matchen Lina Hurtig kom till start och spelade hela matchen.

Amanda Nildén, Juventus 15/2
Det blev ett kort inhopp för Amanda Nildén mot Inter. Det blev endast tio minuters speltid.

Elin Landström, Inter 13/0
Inter går starkt just nu. Inte en enda match förlorad på sex spelade. Och mot Juventus var man på väg mot en superskräll. 1-0 stod sig till och med den 93:e minuten när kvitteringen kom. Elin Landström satt på bänken.

Marija Banusic, Pomigliano 14/5
Banusic har varit spelledig då kvartsfinalerna i Coppa Italia har spelats.

Stephanie Öhrström, Lazio 11/1 nollor
Öhrström har varit spelledig då kvartsfinalerna i Coppa Italia har spelats.

Emelie Helmvall, Sampdoria 12/1
Helmvall startade för Sampdoria som slogs ut ur den italienska cupen när Milan storspelade och vann med 4-1.

Sejde Abrahamsson, Napoli 13/0
Sejde Abrahamsson har varit spelledig då kvartsfinalerna i Coppa Italia har spelats.

Karin Lundin, Fiorentina 14/6
Karin Lundin startade för Fiorentina när man spelade 0-0 mot Empoli Coppa Italia. I den 76:e minuten byttes hon in och nu väntar omspel.

Ronja Aronsson, Fiorentina 2/0
Storsatsande Fiorentina spelade ”bara” oavgjort i den italienska cupen. Ronja Aronsson byttes in i den 76:e minuten i samband med att Lundin byttes ut. Nu väntar omspel mot Empoli.

Emma Lind, Roma 2/1 nollor
Efter att ha startat två raka matcher fick Lind vila mot Serie B-ledaren Como.

Beata Kollmats, Roma 1/0
Romas nyförvärv Beata Kollmats har fått debutera. I den 69:e minuten byttes hon in för Roma när man promenerade hem en seger mot Serie B-ledaren Como.

Cassandra Korhonen, Benfica 2/1
Korhonen var utanför truppen när man spelade mot Marítimo på grund av sjukdom.

SCHWEIZ

Sara Nilsson, FC Aarau 0/0
Ligan startar upp igen den 5/2.

SKOTTLAND

Julia Molin, Glasgow 17/1
Andra raka starten för Molin. Glasgow vann mot Hearts med 2-0 och Molin byttes ut i halvtid.

SPANIEN

Kosovare Asllani, Real Madrid 7/3
Senast missade Kosovare Asllani spel med Real Madrid. Men mot Sevilla var hon tillbaka och i den 73:e minuten hoppade hon in. Tre gånger om blev hon nekad av målvakten och lyckades inte få hål denna gång. I den 93:e minuten drog hon på sig ett gult kort. Real Madrid vann med 3-1.

Hedvig Lindahl, Atletico Madrid 8/3 nollor

Lindahl satt på bänken när man spelade 1-1 mot Deportivo Alaves.

Hanna Lundkvist, Atletico Madrid 3/0
Lundkvist fick sin första start för Atletico och stod för en stabil insats. 19-åringen blev utbytt i den 59:e minuten.

Fridolina Rolfö, Barcelona 20/9
Rolfö är den svenskan som dundrar in flest mål. Mot Real Betis började den svenska landslagsstjärnan på bänken. I den 61:a minuten fick hon kliva in på planen och redan efter sju minuter hade hon hittat nätet till 4-0, som också blev slutresultatet.

Michelle De Jongh, Madrid CFF 3/0
Madrid CFF har precis bytt tränare – men i debuten blev det förlust mot Eibar. Michelle De Jongh byttes in i minut 79.

Ebba Hed, Madrid CFF 2/0
Ebba Hed satt på bänken hela matchen.

Amanda Edgren, Sporting de Huelva 1/0

Debuten mot Real Oviedo i Copa del Reina blev succé för Edgren. Svenskan startade på bänken – och när hon byttes in stod hon för 4-0 målet i den 86:e minuten.

TYSKLAND

Hanna Glas, Bayern München 17/2
Bayern genrepade inför att ligaspelet ska återupptas. Och kom med besked direkt. 9-0 mot FC Nürnberg. Glas vart med från start och spelade även in till 7-0 i den 83:e minuten.

Rebecka Blomqvist, Wolfsburg 11/1
Nu verkar hon vara tillbaka på riktigt efter sin skada. Förra veckan blev det spel mot Eintracht och nu när Frauen Bundesliga är i gång igen spelade den svenska stjärnan 68 minuter. Wolfsburg vann med 3-0 mot Potsdam.