Mittback i landslaget - men i Krasnodars senaste match spelade Andreas Granqvist på en annan position.
I Svenskkollen får du veta allt om hur det gått för utlandsproffsen.

Johan Larsson och Simon Tibbling fortsätter att imponera i Bröndby, Robin Olsen höll sin första nolla för året och svensk målsuccé på Malta. Det är några av alla saker som hänt den senaste veckan.

Här är Svenskkollen.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga eller i en andraliga i England, Italien, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med i listan.

BELGIEN

Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren (utlånad från Anderlecht) – 26/16

Nytt mål, den här gången på nick i förlust mot Gent (1-2). Förlusten gjorde att Waasland-Beveren med all sannolikhet missar topp-6 och det slutspelet.

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 31/0
Mot Gent blev det som vanligt 90 minuter som vänsterback.

Robin Söder, Lokeren – 26/6
En förlust mot Eupen (2-3) som gjorde att Lokeren trots allt inte är helt säkra att stanna kvar i högstadivisionen. Fyra poäng ner till de två lagen som ligger runt den enda nedflyttningsplatsen, och två omgångar kvar. Precis som övriga svenskar i Belgien är Söder fortsatt helt ordinarie. 90 minuter som anfallare för fjärde matchen i rad, och tolv raka starter.

CYPERN

Christer Youssef, Aris Limassol – 20/3
Aris Limassol åkte ur cypriotiska högstaligan. I veckans två matcher, de sista för säsongen, fick Youssef ett inhopp och en start.

John AlvbågeAC Omonia – 1/1 nollor
Skadade sig efter drygt en halvtimme i debuten. Axelskadan ska vara så pass allvarlig att han missar resten av säsongen.

DANMARK

Joel Allansson, Randers FC – 13/0
Tredje raka starten för Allansson, men den här gången ute till höger på mittfältet mot Horsens (1-1). 4/12 i betyg hos BT.

Mikael Boman, Randers FC – 1/0
Efter mindre skadeproblem så introducerades han i Randers den här veckan. Först ett mål i en reservlagsmatch, sedan 20 minuters inhopp mot Horsens. Randers är ett lag ligans sämsta lag offensivt sett och har höga förhoppningar på Boman.

Simon Kroon, Sönderjyske (utlånad från Midtjylland) – 3/0
Ingen bra match av Sönderjyske mot Silkeborg (0-1). Kroon osynlig första timmen, men bättre sista 20 innan han blev utbytt. 4/12 enligt JydskeVestkysten, 2/12 enligt BT.

Robin Olsen, FC Köpenhamn – 35/10 nollor
Fick för första gången under 2018 hålla nollan (1-0 mot Odense) efter att ha vilats mot Atlético de Madrid. Bra match, 7/10 i betyg hos BT.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn – 31/2
Tung match i returmötet mot Atlético de Madrid (0-1). Spanjorerna anföll ofta på Bengtssons kant och han fick 4/12 i betyg av BT. Bänkad mot Odense.

Erik Johansson, FC Köpenhamn – 9/0
Nära comeback efter lång skadefrånvaro.

Johan Larsson, Bröndby – 26/2
Superb match mot Helsingör (6-1). Högsta betyg i BT och gjorde bland annat två assist. Har hittat toppform i jakt på VM-plats.

Simon Tibbling, Bröndby – 21/3
Framröstad till matchens spelare mot Helsingör (6-1), både på hemsidan 3point och i den officiella omröstningen. Näst högst betyget i BT, 10/12. Byttes ut efter 66 minuter för att vilas.

Gustaf Nilsson, Silkeborg (utlånad från Bröndby) – 22/6
Tillbaka som ordinarie anfallare efter skadeproblem. 90 minuter mot Sönderjyske (vinst 1-0), 4/12 i betyg hos BT.

Rasmus Jönsson, Odense – 16/0
Inhopp sista 20 minuterna mot FCK (0-1). 4/12 i betyg hos BT.

Jacob Rinne, Ålborg BK – 18/5 nollor
Fick släppa in ett lurigt studsande skott vid närmaste stolpen mot Nordsjälland (1-1). I övrigt en helt okej match, där han bland annat kom ut bra på ett friläge. 4/12 i betyg hos BT.

Niklas Backman, Århus – 12/0
Har en käkfraktur och missade matchen mot Lyngby (0-0).

Tobias Sana, Århus – 23/4
Århus har fortsatt svårt att vinna i sporten fotboll. Sana i anfallsposition fick 4/12 i betyg hos BT efter Lyngbymatchen (0-0). Börjar nu bli svårt att undvika nedflyttningsslutspelet, där åtta lag deltar.

Marko Mitrovic, Sönderjyske – 4/0
Inte med i matchtruppen och förväntas lämna Sönderjyske.

Melvin Frithzell, Helsingör – 0/0
Inte med i truppen mot Bröndby (1-6).

Mohammed Saeid, Lyngby – 2/0
Inhopp sista tio minuterna mot Århus.

ENGLAND

Zlatan Ibrahimovic, Manchester United – 7/1
Fortfarande många rykten om byte av klubb. Tränar med laget, men är enligt José Mourinho veckor ifrån spel, även om det är oklart hur många veckor som gäller.

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United – 23/0
Har nu startat i tre raka matcher, där United bara har släppt in ett mål. De engelska tidningarna var oense om hur bra han var mot Sevilla (0-0): Mirror och Manchester Evening News gav 5/10, Daily Star 8/10, och Daily Mail 6,5/10. Helt okej mot Chelsea, där de flesta tidningar gav honom 5/10 eller 6/10.

Martin Olsson, Swansea – 31/0
Dålig laginsats och dålig Olsson-insats mot Brighton (1-4). 5/10 i betyg av Wales Online, snittbetyget för lagets spelare.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea – 8/3 nollor
På bänken mot Brighton (1-4). Lär spela FA-cupmatchen mot Sheffield Wednesday idag.

Erdal Rakip, Crystal Palace (utlånad från Benfica) – 0/0
Fortsätter sitta på bänken, men inte inhopp (0-1 mot Tottenham) trots att en hel startelva är skadad.

Sebastian Larsson, Hull – 30/2
Avstängd mot Middlesbrough (1-3), tillbaka på mittfältet i viktiga segern mot Sheffield United. Enligt Hull Daily Mail var Larsson oerhört viktig i att få laget till en mer disciplinerad enhet, och fick 7/10 i betyg.

Pontus Jansson, Leeds – 32/2
Stark och viktig vecka för Jansson. Först blev han vald till matchens bästa spelare mot Derby (2-2), där han enligt Yorkshire Evening Post var en best och fick 8/10 i betyg, vilket följdes upp av Leeds första seger under 2018 (Brentford 1-0). Där fick Jansson 7/10, efter att ha gjort Brentfords offensiv anonym.

Pawel Cibicki, Leeds – 10/0
Inte med mot Derby (2-2), men efter två mål i U23-laget blev det en bänkplats mot Brentford (1-0) utan inhopp.

Marcus Antonsson, Blackburn (utlånad från Leeds) – 27/8
Tillbaka efter åtta veckors skadefrånvaro och gjorde två inhopp på knappt en halvtimme vardera, i segrarna mot Bury respektive Walsall. 6/10 i betyg av Lancashire Telegraph för inhoppet mot Walsall.

Joel Asoro, Sunderland – 20/2
Imponerat så pass mycket att han har ryktats till Watford. Enligt Chronicle Live och Sunderland Echo var han bland lagets mest aktiva spelare både mot Bolton (0-1) och mot Middlesbrough (3-3), där han gjorde mål. Asoros betyg enligt de bägge medierna: 4/10 och 6/10, respektive 7/10 och 6/10.

Gustav Engvall, Bristol City – 3/0
Bänkad mot Fulham (1-1), inte med i truppen mot Cardiff (0-1).

Niclas Eliasson, Bristol City – 15/1
En liten förbättring. Fick för första gången 2018 speltid i ligan med ett inhopp sista tio mot Fulham (1-1). Kvar på bänken mot Cardiff (0-1).

Marcus Olsson, Derby – 13/0
Två raka starter för Olsson i veckan: Leeds (2-2) och Reading (3-3). Hade problem defensivt i bägge matcherna enligt Derby Telegraph. 5/10 i betyg mot Leeds (lägst i Derby), 6/10 mot Reading.

FINLAND

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn - 4/0
Mariehamn har inte spelat den senaste veckan.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn - 1/0

Nicklas Maripuu, IFK Mariehamn - 4/2

Pontus Åsbrink, IFK Mariehamn - 4/0

Simon Silverholt, IFK Mariehamn - 1/1

Tatu Varmanen, Inter Åbo - 3/0
Inter har inte spelat den senaste veckan.

Kyle Konwea, SJK - 0/0
Mittbacken fanns inte med i truppen när SJK i lördags kryssade borta mot Jaro med 1-1 i finska cupen.

Anders Bååth, SJK - 4/0
Spelade som vanligt hela SJK:s match, när laget fick 1-1 borta mot Jaro i cupen.

FRANKRIKE

Karl-Johan Johnsson, Guingamp - 29/11 nollor
Stod mellan stolparna när Guingamp i lördags spelade 2-2 hemma mot Metz i ligan. Laget ligger just nu tia i Ligue 1.

Ola Toivonen, Toulouse - 20/2
Satt på bänken under hela matchen när Toulouse i lördags kryssade mot Monaco med 3-3 på hemmaplan.

Jimmy Durmaz, Toulouse - 17/3
Satt också på bänken under hela matchen när Toulouse i lördags kryssade mot Monaco med 3-3 på hemmaplan.

Alexander Kacaniklic, Nantes - 10/0
Yttermittfältaren fick ingen plats i truppen till matchen mot Amiens i lördags. Nantes förlorade med 1-0 på hemmaplan.,

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Marcus Berg, Al Ain - 24/15
Al Ain är inne i en oväntad svacka. Kryssade först hemma mot Al Rayyan i asiatiska Champions League, och föll därefter med 3-1 hemma mot Al Sharjah i ligan. Berg spelade hela CL-matchen (och satte en straff), men sparades i ligan och hoppade då in i den 72:a minuten. Al Ain leder fortfarande sin liga, men bara med en poäng.

GREKLAND

Mattias Johansson, Panathinaikos - 16/0
Fortsätter att vara given till höger i backlinjen. Spelade hela matchen när Panathinaikos slog Lamia i ligan med 2-0 på bortaplan i lördags. Pao ligger just nu sjua i den grekiska ligan.

Guillermo Molins, Panathinaikos - 21/7

Skadade sig för ett tag sedan och stod utanför truppen mot Lamia.

Philip Hellquist, PAS Giannina - 1/0
Anfallaren debuterade för sin nya klubb i lördags. Hoppade in i den 61:a minuten när Giannina spelade 0-0 hemma mot Levadiakos.

Niklas Hult, AEK Aten - 19/0
Vänsterbacken skrev nyligen på för AEK och är inte registrerad för spel i Europa League, enligt uefa.com. Stod därför över returen mot Dynamo Kiev i torsdags. I måndags spelade dock Hult hela ligamatchen mot Atromitos (1-1).

Jakob Johansson, AEK Aten - 17/1
Just nu korsbandsskadad, sedan play off-mötet med Italien i VM-kvalet.

Astrit Ajdarevic, AEK Aten - 23/1
Hoppade in i den 80:e minuten i returmötet med Dynamo Kiev i Europa League, och satt därefter på bänken under hela ligamatchen mot Atromitos.

HOLLAND

Sam Larsson, Feyenoord - 27/7
Yttermittfältaren ådrog sig en lårskada i en ligamatch nyligen och blir borta i några veckor till.

Emil Hansson, Feyenoord - 1/0
Den 19-årige norsksvensken satt på bänken under hela matchen mot PSV (förlust med 3-1) i söndags.

Simon Gustafson, Roda (utlånad från Feyenoord) - 28/8
Mittfältaren spelade hela matchen när Roda föll med 1-0 borta mot Willem II i söndags.

Kristoffer Peterson, Heracles - 28/6
Yttermittfältaren gjorde både ett mål och en assist när Heracles i lördags besegrade Zwolle med 2-1 på hemmaplan. Byttes ut i den 73:e minuten som stor matchhjälte.

Erik Israelsson, Zwolle - 11/0
Mittfältaren var inte med i Zwolles trupp till ligamatchen mot Heracles i lördags (förlust med 2-1 på bortaplan). Enligt Soccerway på grund av skada.

Ramon Pascal Lundqvist, PSV Eindhoven - 0/0
Satt på bänken i A-laget för andra gången den här säsongen i helgen, borta mot Feyenoord (seger med 3-1). 20-åringen får annars sin speltid i PSV:s reservlag i den holländska andraligan. Spelade hela matchen mot AZ:s reservlag under måndagen. PSV föll med 2-1.

IRLAND

Armin Aganovic, Derry City - 2/1
Derry åkte på sin andra raka 2-1-förlust i fredags, när man föll borta mot Sligo Rovers. Mittbacken Aganovic spelade hela matchen för Derry.

ISRAEL

Rasmus Sjöstedt, Hapoel Haifa - 24/0
Haft problem med ryggen tidigare, och var inte med i truppen när Haifa föll mot serieledaren Maccabi Tel Aviv med 4-0 på bortaplan i lördags. Hapoel har fem poäng upp till sin motståndare.

ITALIEN

Filip Helander, Bologna – 21/0
Mittbacken var efter två raka matcher på bänken tillbaka från start i svenskmötet mot Oscar Hiljemarks Genoa, där Bologna vann med 2-0. Han belönades efteråt med en sexa i betyg av den italienska lokaltidningen Corriere Di Bologna. Bologna är placerat på tolfte plats i Serie A.

Emil Krafth, Bologna – 10/0
Högerbacken var åter tillbaka på bänken mot Genoa efter starten senast mot Sassuolo, där han täckte upp för två konkurrerande ytterbackar som var avstängda. Han fick, från bänken, se sina lagkamrater hålla tätt bakåt i 2-0-vinsten.

Marcus Rohdén, Crotone – 20/2
Sjätte matchen i rad på bänken och återigen helt utan speltid. Då förlorade laget igen och än värre mot bottenkonkurrenten Spal med 2-3, vilket innebär att Crotone numera bara har en poäng ner till just Spal på nedflyttningsplats. Rohdén bör nog nu på allvar vara orolig över sin plats i VM-truppen.

Pa Konaté, SPAL – 2/0
Konaté fick i helgen sitta med på bänken, när hans Spal vann med 3-2 i bottenmötet mot Crotone och minskade därmed gapet till Crotone på säker mark till en poäng i Serie A. Nu lever hoppet igen om nytt kontrakt för Konaté och hans lagkamrater.

Oscar Hiljemark, Genoa – 5/0
Hiljemark gjorde fjärde raka starten i ligan och spelade hela matchen i 0-2-förlusten mot Bologna. Trots det fick han en sexa i betyg av Corriere di Bologna. Genoa är placerat på 13:e-plats i Serie A.

Samuel Gustafson, Perugia(utlånad från Torino) 9/0
Mittfältaren gjorde tredje raka starten för Perugia i Serie B och fick den här gången fira andra raka segern med 3-1 borta mot serietvåan Frosinone, vilket i sin tur innebär att Perugia tar rygg på toppkonkurrenterna om en play off-plats till Serie A. Dessutom fick han 6,5 i betyg av Perugia Today, men med förhoppningar, i sajtens motivering, om att han kan prestera ännu bättre i framtiden.

Svante Ingelsson, Udinese – 4/0
Efter tio raka matcher utan speltid, så fick Ingelsson äntligen några minuter i helgens 1-2-förlust mot Sampdoria i Serie A. Han hoppade in i den 79:e minuten när laget jagade 1-1, men fick i stället se Sampdoria först göra 2-0 innan Udinese reducerade genom ett självmål på övertid. Han spelade däremot för kort tid för att få ett betyg. Ingelsson har gjort en start och två inhopp under sin tid i Udinese, starten var i oktober och det tidigare inhoppet i december.

MALTA

Alexander Nilsson, Hamrun Spartans - 9/2
Äntligen målsuccé! Nilsson gjorde under söndagen sina två första mål för nya klubben Hamrun Spartans, när laget besegrade Mosta med 2-0 på bortaplan. Det var första segern på fem matcher sedan han anlände till klubben. Laget är placerat på åttondeplats i den maltesiska högstaligan.

NORGE

Amor Layouni, Bodö/Glimt - 0/0
Layouni startade åter i förra veckans 2-1-vinst i träningsmatchen mot Sandefjord under lägret på Marbella. Han spelade en halvlek och var med och skapade flera chanser, men lämnade planen utan varken mål eller assist. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Lilleström.

Liridon Kalludra, Kristiansund – 0/0
Startade i förra veckans träningsmatch, när laget förlorade med 0-1 mot Haugesund på Marbella. Premiärspelar i Tippeligaen den 12 mars mot Vålerenga.

Conny Månsson, Kristiansund – 0/0
Var utanför truppen och missade klubbens träningsmatch mot Haugesund, som slutade med en 0-1-förlust på Marbella. Premiärspelar i Tippeligaen den 12 mars mot Vålerenga.

Andreas Linde, Molde – 0/0
Satt på bänken i träningsmatchen mot Vålerenga, som slutade 1-1, men spelade däremot i hela veckans andra träningsmatch mot Dinamo Brest, där Molde vann med 4-1. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Sandefjord.

Mattias Moström, Molde – 0/0
Var utanför truppen i båda träningsmatcherna, men är på väg tillbaka efter skadeproblem. 35-åringen har kontrakt med Molde över den här säsongen och öppnade nyligen, i en intervju med norsk media, om att han kan tänka sig att jobba ihop med Molde-tränaren Ole Gunnar Solskjaer i framtiden. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Sandefjord.

Isak Ssewankambo, Molde - 0/0
Startade som högerback i träningsmatchen mot Vålerenga och stod för en assist i matchen som slutade 1-1. Däremot inledde han på bänken och fick hoppa in i 4-1-vinsten mot Dinamo Brest. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Sandefjord.

Christopher Telo, Molde – 0/0
Spelade hela träningsmatchen mot Vålerenga, som slutade 1-1, men var inte med i truppen i 4-1-vinsten mot Dinamo Brest. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Sandefjord.

Martin Broberg, Odd – 0/0
Hoppade i förra veckan in i träningsmatchen mot FK Jerv och fastställde slutresultatet till 2-0 med ett nickmål i andra halvlek. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot just Haugesund.

Jonathan Levi, Rosenborg 0/0
Spelade inte i träningsmatchen mot Krasnodar, men startade däremot i 1-3-förlusten mot Ranheim och hoppade in i andra halvlek i förra veckans tredje träningsmatch mot Rubin Kazan, som slutade med 1-4-förlust. Premiärspelar i ligan den 11 mars mot Sarpsborg på bortaplan.

Pontus Engblom, Sandefjord – 0/0
Gjorde sin första start för nya klubben i träningsmatchen mot Bodö/Glimt, men fick lämna planen efter 55 minuter, när laget förlorade med 1-2. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Stabaek.

William Kurtovic, Sandefjord – 0/0
Efter tre raka starter, så fick Kurtovic hoppa in i andra halvlek i träningsmatchen mot Bodö/Glimt, som slutade med 1-2-förlust. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Molde.

Kevin Kabran, Start – 0/0
Kabran gjorde för första gången på länge inga poäng i veckans träningsmatcher mot Ålesund och Bodö/Glimt, som slutade 0-0 och 0-1. Han spelade inte mot Ålesund, men spelade däremot hela matchen mot Bodö/Glimt. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Tromsö.

Elliot Käck, Start – 0/0
Vänsterbacken spelade 90 minuter i träningsmatchen mot Ålesund, som slutade 0-0 och startade i 0-1-förlusten mot Bodö/Glimt, där han blev utbytt i andra halvlek. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Tromsö.

Isac Lidberg, Start – 0/0
Spelade hela 0-0-matchen mot Ålesund och blev inbytt i 0-1-förlusten mot Bodö/Glimt. Var med och bidrog till en het chans i slutskedet av matchen mot Bodö/Glimt, men hade ingen lycka den gången. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Tromsö.

Christian Rubio Sivodedov, Strömsgodset – 0/0
Är på väg bort från Strömsgodset och var inte med i klubbens träningsmatch mot Sarpsborg, där laget förlorade med 2-3. Har ryktats vara aktuell för Sundsvall. Premiärspelar i Tippeligaen den 11 mars mot Stabaek.

Marcus Sandberg, Vålerenga – 0/0
Startade i träningsmatchen mot Molde, som slutade 1-1. Målvakten stod bland annat för en fin räddning i första halvlek, samtidigt som han var chanslös på Moldes mål. Premiärspelar i Tippeligaen den 12 mars mot Kristiansund.

Valmir Berisha, Ålesund – 0/0
Anfallaren har press på sig att leverera, då klubbens nye tränare Lars Bohinen nyligen gick ut med att han inte planerar att ge svensken särskilt mycket speltid. I veckan fanns han dock inte med i matchtruppen mot Start på Marbella, där matchen slutade 0-0. Premiärspelar i OBOS-ligaen den 3 april mot Sogndal.

POLEN

Nicklas Bärkroth, Lech Poznan – 21/0
Svensken var i helgen tillbaka i lagets matchtrupp efter en match på läktaren, men började på bänken och fick inte hoppa in, när laget föll med 0-1 mot Korona Kielce. Nyligen berättade han för Fotbollskanalen om sin situation i klubben och att han tycker sig närma sig mer speltid, men att det är hårda bud, då tränaren inte är rädd för att peta en spelare, om den inte levererar i match efter match.

PORTUGAL

Robert Åhman-Persson, Belenenses- 8/0
Åhman-Perssons agent Per Jonsson berättade nyligen för Fotbollskanalen att mittfältaren mest troligt lämnar klubben efter säsongen. Satt i lördags på bänken i hela matchen, när laget vann med 1-0 mot Feirense i ligan.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 28/6
Spelade i förra veckan hela matchen som anfallare, när CSKA besegrade Röda Stjärnan med 1-0 i Europa League och därmed tog sig vidare till åttondelsfinal, där laget nu ställs mot Lyon nästa vecka. På lördag är det dessutom omstart i ryska ligan med match mot FC Ural Yektarerinburg.

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva - 20/0
Var i förra veckan med och säkrade två träningsmatchssegrar med 2-0 mot Baltikum och 3-2 mot Ahmat. På söndag ställs laget mot FC Ufa i omstarten i ryska ligan.

Viktor Claesson, FC Krasnodar – 24/8
Claesson spelade hela matchen i 2-3-förlusten mot Rosenborg, men fick den här gången lämna planen utan assist eller mål. Ställs på lördag mot Rostov i omstarten i ryska ligan.

Andreas Granqvist, FC Krasnodar – 25/4
Spelade i likhet med Claesson hela matchen mot Rosenborg, men den här gången, enligt klubbens hemsida, som defensiv mittfältare för att täcka upp för en skadad lagkamrat. Han imponerade i den nya positionen och låg bakom matchens första mål med en öppnande crossboll. Krasnodar förlorade dock med 2-3 mot det norska laget. Ställs på lördag mot Rostov i omstarten i ryska ligan.

SCHWEIZ

Emil Bergström, Grasshoppers – 26/2
Efter tre raka förluster blev det äntligen seger. Bergström spelade hela matchen när det blev 1-0-seger mot Zürich. Grasshoppers ligger sexa i ligan och Bergström är given och har startat i samtliga 23 ligamatcher.

Nabil Bahoui, Grasshoppers - 14/2
Har lånats ut till AIK. Bahoui gjorde sju starter (senaste 30 september) och fem inhopp (senaste 3 december) i ligan för Grasshoppers.

Alexander Fransson, Lausanne (utlånad från FC Basel) – 19/0
Matchen mot Basel som Fransson är utlånad från ställdes in på grund av dåligt väder. Lausanne ligger trea från slutet, fem poäng efter jumbon Sion.

Alexander Gerndt, FC Lugano – 25/7
Gerndt startade och spelade i 69 minuter när hans Lugano förlorade med 0-3 mot ligatrean St. Gallen.Lugano är femma i ligan.

SERBIEN

Andrej Simeunovic, FK Vozdovac - 0/0
Har precis skrivit på och lämnat Lunds BK. Inte med i truppen i veckan som gick.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic - 40/4
Spelade hela matchen när Celtic förlorade med 0-3 och åkte ut mot Zenit i Europa League. Startade även i toppmötet i ligan mot Aberdeen. Men där blev Lustig utvisad, efter två gula kort, i den 76:e minuten. Då stod det 1-0 och Celtic vann med 2-0 och toppar ligan, nu med nio poäng före Rangers.

Viktor Noring, Hearts - 0/0
Utanför truppen. Noring har inte fått någon speltid i Hearts.

SPANIEN

John Guidetti, Alaves (utlånad från Celta Vigo) - 7/1
Startade och spelade i 74 minuter när det blev 0-4 borta mot Real Madrid. Alaves ligger nu på 16:e plats och har nio poäng ner till strecket.

Markus Holgersson, Lorca - 13/0
Två poäng på de två senaste matcherna, och det efter att inte ha tagit poäng sedan i november. Holgersson var dock fast på bänken för andra matchen i rad. 0-0 blev det mot topplaget Cadiz. Lorca har tolv raka matcher utan seger med målskillnad 6-25 och har hela 15 poäng upp över strecket.

TURKIET

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 25/7
Ingen nolla den här veckan. Hopf vaktade målet när det blev 1-1 mot ligatvåan Istanbul BB. Släppte in ett mål av Adebayor. Genclerbirligi ligger på 13:e plats och har fem poäng ner till strecket.

Abbe Khalili, Genclerbirligi - 23/2
Målskytt. Adebayor hoppades att han skulle bli hjälte efter att ha gjort Istanbuls 1-0-mål, men i den 50:e minuten smällde Khalili in en frispark en bit utanför straffområdet. Svensken spelade hela matchen som sittande mittfältare. Har startat i 19 ligamatcher och hoppat in i två. Genclerbirligi ligger sexa från slutet.

Daniel Larsson, Akhisar - 17/1
Spelade hela matchen när det blev 3-0 mot bottenlaget Konyaspor. Akhisar ligger tia. Larsson har startat i 16 ligamatcher och hoppat in i en.

Patrik Carlgren, Konyaspor - 4/2
Utanför truppen. Konyaspor är trea från slutet.

Mattias Bjärsmyr, Sivasspor - 22/0
Spelade som vanligt hela matchen och den här gången blev det 0-1-förlust mot ligasjuan Göztepe. Sivasspor ligger åtta i ligan.

Loret Sadiku, Kasimpasa - 21/0

Inte med den här veckan och då förlorade Kasimpasa med 2-3 mot Kayserispor. Kasimpasa ligger elva i ligan. Sadiku har startat i 21 av 22 ligamatcher.

Adam Ståhl, Karabükspor - 3/0
Ingen speltid den här veckan. Karabükspor är sist i ligan och har nio poäng upp över strecket.

TYSKLAND

Branimir Hrgota, Frankfurt – 7/0
Utanför truppen för fjärde matchen i rad. Fotbollskanalen pratade med Hrgotas agent som menade att anfallaren kommer att stanna i Frankfurt, men nu uppger Frankfurter Rundschau att IFK Göteborg försöker att värva svensken. Den 13 januari var senast det blev speltid och det har blivit en start och fyra inhopp i ligan den här säsongen. Frankfurt ligger fyra i ligan.

Oscar Wendt, Mönchengladbach - 27/1
Fortfarande skadad och inte med i truppen den här veckan heller. Senaste matchen var den 26 januari och då gick han av i halvtid. Mönchengladbach ligger sjua i ligan och Wendt har startat i 20 ligamatcher.

Ludwig Augustinsson, Werder Bremen - 27/2
Blytung 1-0-seger mot Hamburg som ligger näst sist. Augustinsson spelade hela matchen. Nu ligger Werder Bremen på 14:e plats med två poäng ner till kval och nio poäng ner till Hamburg under strecket.

Albin Ekdal, Hamburg - 13/0
Utanför truppen på grund av skada. Hamburg förlorade tungt med 0-1 mot Werder Bremen och går svagt i ligan och har elva raka matcher utan seger och ligger näst sist.

Robin Quaison, Mainz - 17/4
Inte samma succé som förra veckan. Mainz spelade 1-1 hemma mot bottenkollegan Wolfsburg. Det betyder att Wolfsburg fortfarande är en poäng före Quaisons Mainz som är på kvalplats. Svensken startade och byttes ut efter 86 minuter.  Tio starter och sex inhopp har det blivit för Quaison i ligan.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 20/4

Tillbaka från start efter skadan. Startade och spelade i 71 minuter mot Köln som är sist i ligan. Forsberg lämnade planen efter 71 minuter då Köln precis kvitterat och sex minuter senare fastställde Köln slutresultatet till 2-1. Tio starter och fyra inhopp har det blivit för Forsberg i ligan. Leipzig ligger sexa.

Alexander Isak, Dortmund - 9/1
Fast på bänken när det blev 1-1 mot Augsburg. Senast Isak fick speltid i ligan var för två månader sedan, den 27 januari.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 12/3
Skadad. Braunschweig kämpar och ligger på 12:e plats i 2. Bundesliga. Baffos senaste ligamatch var den 21 oktober.

Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig - 16/4
Spelade hela matchen när det blev en jobbig 1-2-förlust mot Richard Magyars Greuther Fürth. Nu började det bli dramatiskt för Braunschweig som ligger på 13:e plats och bara har två poäng ner till Greuther Fürth på kvalplats.

Simon Hedlund, Union Berlin - 26/5
Viktig 2-1-seger mot ligasexan Sandhausen. Hedlund startade och lämnade planen i den sista minuten. Union Berlin är nu sjua i ligan med tre poäng upp till tredjeplatsen som betyder kval.

Mikael Ishak, Nürnberg - 25/13
Skadad och väntas bli borta i ungefär sju veckor. Har gjort tolv mål på 22 ligamatcher.

Sebastian Andersson, Kaiserslautern - 20/6
Tillbaka i startelvan för första gången på två månader, men då blev det 1-2-förlust mot Erzgebirge Aure. Andersson byttes ut efter 75 minuter. Kaiserslautern är sist i ligan med sex poäng upp till kval.

Richard Magyar, Greuther Fürth - 13/2
Inte med i truppen mot Braunschweig. Åtta starter och fyra inhopp har det blivit för Magyar i 2. Bundesliga i laget som är på kvalplats.

Emir Kujovic, Fortuna Düsseldorf - 20/2

Inhopp i den 77:e minuten. Då stod det 4-3 till ligafemman Jahn Regensburg och det blev också slutresultatet. Kujovic Düsseldorf ligger tvåa i ligan och har nu tre raka matcher utan seger. Kujovic senaste start var i början av november.

USA

Axel Sjöberg, Colorado – 0/0
Förlorade första matchen av två i CONCACAF Champions Leagues åttondelsfinal mot Toronto med 2-0. Sjöberg var inte med i truppen. Returen spelas natten till onsdag. Ligan drar igång den 3 mars.

Johan Blomberg, Colorado – 0/0
Fast på bänken när Colorado förlorade första matchen av två i CONCACAF Champions Leagues åttondelsfinal mot Toronto med 2-0. Returen spelas natten till onsdag. Ligan drar igång den 3 mars.

Gustav Svensson, Seattle – 1/0
Började på bänken och hoppade in efter 78 minuter när laget gjorde sitt sista byte. Seattle förlorade första matchen av två i CONCACAF Champions Leagues åttondelsfinal mot Santa Tecla från El Salvador med 1-2. Ligan drar igång den 3 mars.

Gabriel Somi, New England Revolution - 0/0
Startade och spelade i 70 minuter i 2-1-segern mot Sporting Kansas i en träningsmatch. Sedan startade och spelade i 75 minuter i träningsmatchen mot Houston Dynamo som New England vann på straffar. Ligan drar igång den 3 mars.

Anton Tinnerholm, New York City - 0/0
Spelade hela matchen när det blev 2-2 i en träningsmatch mot Montreal. David Villa gjorde båda målen för Tinnerholms lag. Ligan drar igång den 3 mars.

Joel Qwiberg, San José Earthquakes - 0/0
Ingen match den här veckan. Ligan drar igång den 3 mars.

Magnus Eriksson, San José Earthquakes - 0/0

Samuel Armenteros, Portland - 0/0
Armenteros startade och spelade i 60 minuter mot New York Red Bulls. Svensken gjorde ett mål och en assist när det blev 4-1. Sedan hoppade han in och spelade hela andra halvlek i 3-2-segern mot Sporting Kansas City. Då gjorde Armenteros två mål. Ligan börjar den 3 mars.

Publicerad 2018-02-27 kl 13:11