Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Andersson hyllade trio: ”Deras pålitliga nivå lyfter de andra”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet ser ni Sporten med de svenska målen från matchen.

BORISOV. Sverige sänkte Vitryssland och då hyllade Janne Andersson tre veteraner: Granqvist, Lustig och Sebastian Larsson.
- Väldigt roligt att se dem, säger förbundskaptenen.

Efter den svenska 4-0 segern borta mot Vitryssland var det en nöjd förbundskapten som mötte pressen, även om Janne Andersson erkände att han var irriterad i början:

- Inledningen på matchen är inte handfast och har man förlorat en match som vi gjorde i torsdags så blir det alltid en osäkerhet. Man blir mer sökande och ger bort några enkla fasta situationer. Jag var irriterad och besviken över den delen, säger Janne Andersson.

- Det tog en stund innan vi hittade rätt i spelet på kanterna och gör några fina mål. Resten blir en transportsträcka.

Även i inledningen av andra halvlek var Andersson störd över att spelet gått i stå men kunde inte göra byten så tidigt:

- Vigge fick en smäll i ansiktet och vi ville prova honom och ”Granen” kände lite i ljumsken. Vi tappade energi och jag ville byta tidigare men vågade inte det med tanke på att två var osäkra. När vi gjorde bytena fick vi energi och det var kassaskåpssäkert efter det. Så i slutändan en bra genomförd match.

- Jag är väldigt nöjd med inställningen och attityden. Det blev en väldigt enkel seger, men om man vinner borta med fyra mål är nöjd, även om vi kunde gjort några till. Det kände som om vi var klart bättre i den här matchen.

På presskonferensen hyllade förbundskaptenen tre veteraner:

- Brukar vara försiktig med spelarkritik men Micke Lustig, Andreas Granqvist och Sebastian Larssons pålitliga nivå lyfter de andra. Väldigt roligt att se det och Sebastian Larssons insats är något av det svettigaste man sett.

Vad säger du om ”Totte” Nymans insats och varning som innebär att han är avstängd mot Luxemburg?

- Där satsar han in i en duell med keepern och det tycker jag om att forwards gör. Det är en pålitlig spelare och tar djupledslöpningar och gör alltid jobbet. En klart godkänd match när han gör sin första riktiga match från start i landslaget. 

Publicerad 2017-09-03 kl 21:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons