Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Andersson vill fundera på straffskytt: ”Finns flera alternativ”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Janne Andersson möta den svenska pressen dagen efter VM-kvalmötet med Bulgarien i spelaren ovan.

SOFIA. Emil Forsberg missade en straff när Sverige föll mot Bulgarien.
Han kan få förnyat förtroende.
- Jag har inte bestämt mig än, säger Janne Andersson till Fotbollskanalen.

Dagen efter Sveriges 3-2 förlust mot Bulgarien var det pressträff och förbundskapten Janne Andersson var först ut. Han var ärlig med att många spelare inte kom upp i tillräckligt hög nivå men vill också lyfta att Sverige inte bara gjorde en dålig match.

På en egen lapp så läste han upp statistik på avslut, hörnor, passningsprocent och annat som talade för att landslaget gjorde en bra match.

- Vi är inte nöjda med prestationen som helhet och inte nöjda med resultatet. Man pratar ofta om inställning hos spelare och jag tycker inte vi har en dålig inställning, men det är ett antal som inte kommer upp i den nivån som krävs för att vinna och då pratar jag om överflyttningar, uppflyttningar och tekniskt utförande, det var många tekniska misstag, och bollförflyttningar och bolltempo. Vi var inte tillräckligt skarpa och det gjorde att matchen blev för mycket på Bulgariens villkor och då är de bra nog för att vinna, säger Janne Andersson.

- När man förlorar bli lätt allt nattsvart och allt dåligt, men även när vi vinner mot Frankrike är inte allt vi gör fantastiskt och bara för att vi förlorade med 3-2 är inte allt nattsvart.

Klart är att Ola Toivonen är avstängd och att Albin Ekdals rygg stoppar honom från spel i matchen på söndag. Oscar Hiljemark och Isaac Kiese Thelin kallas in och ansluter till Minsk dit landslaget flyger under fredagen.

Hur många skiften det blir i startelvan utöver Ekdal och Toivonen vill inte Andersson spekulera i.

- Vi har träning i dag och de flesta är friska och tillgängliga. Vi får smaka av det och jag har lärt mig genom åren att man inte ska vara för tidigt ute på det sättet utan låta det verka. Vi har en träning i morgon, men visst kan det bli en ändring. Det får vi se på söndag.

När det handlar om straffskytt är Emil Forsberg den som har ansvaret och Janne Andersson har inte bestämt hur det blir framöver.

- Vi har flera som slår i klubblaget, Emil, ”Granen” (Andreas Granqvist) och Jimmy (Durmaz) så det finns flera alternativ. Jag har inte bestämt mig, det vill jag smaka på fram till på söndag. Vill inte uttala mig, i klubblag har man ofta bestämt om någon missar så kör man på med det, i landslaget har jag inte funderat. Vi har många straffskyttar.

Emil Forsberg fortsätter gärna som straffskytt:

- Absolut, inga problem, säger han och är inriktad på matchen mot Vitryssland.

Hur mycket tänkte du på Iliev i natt?
- Inget alls, jag tänkte mer på vad jag borde ha gjort bättre. Det var en sådan dag i går och bollen ville inte in. Jag hade bra lägen och bollen ville inte in. Han gjorde en bra match och räddade Bulgarien men det var surt för min del. Det kommer nya chanser.

- Revanschlusten är stor. Det känner vi alla och det viktiga är att vi klarar av att vinna den. Vi är inriktade på att göra en topprestation där. Det är skönt att det kommer en match direkt igen så vi kan påverka det.

Publicerad 2017-09-01 kl 12:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons