Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Avslöjar: SvFF har sålt fler biljetter än publikrekordet: ”Det är fantastiskt”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet visas en intervju med Ola Toivonen.

Herrlandslagets publikrekord på Friends Arena är 49 967.
Allt talar för nytt rekord - SvFF har redan sålt över 50 000 biljetter till VM-kvalet.
- Det är fantastiskt, säger Ola Toivonen till Fotbollskanalen.

Sverige tar emot Luxemburg i ett VM-kval på lördag kväll. Allt talar för att den matchen även innebär att herrlandslaget slår publikrekordet på Friends Arena på 49 967. Så många var på plats på invigningsmatchen mot England i november 2012 vilket är rekordet på nationalarenan.

Under torsdagen passerade SvFF 50 000 sålda biljetter till VM-kvalet på lördag.

- Det är fantastiskt. Det är kanske inte så förvånande att det bli fullt i slutet av ett VM-kval där vi har chansen att gå till ett VM men just att det är mot Luxemburg är jag förvånad över, säger Ola Toivonen.

- Vi behövde stöd av folket för att vi skulle kunna gå långt i VM-kvalet, och om vi inte hade haft det mot Frankrike hade vi inte knipit de här tre poängen. Vi var alla trötta men det gjorde att vi sprang ännu mer. Nu vill vi ge tillbaka.

Martin Olsson tror och hopppas på en riktig publikfest:

- Grymt, det är vad man väntat på, en fullsatt arena. Det kommer att bli en grym känsla, säger han.

- Bara för oss att visa hur bra vi gjort i kvalet.

Lagkaptenen Andreas Granqvist är stolt över att landslaget generar så stort intresse ett år efter att man bara hade 21 000 på läktarna när man VM-kvalade mot Bulgarien:

- Jätteskoj, det var inte jättemånga som trodde att det skulle vara lapp på luckan mot Luxemburg. Det är jätteskoj och ett tecken på att vi gjort ett jättebra kval och vi vill bjuda fansen på en riktigt bra match och ett bra resultat, säger Granqvist som inte bara är överraskad.

- Det brukar vara så att om vi visar hjärta för landet och att vi har svenska tröjan på oss och kämpar och krigar och får resultaten med oss brukar fansen stå bakom oss och det har de gjort.

Intresset för att se landslaget är rekordartat och en hjälp är att Luxemburg inte har lika många fans som andra nationer som kommer hit. När Sverige spelade VM-playoff mot Portugal 2013 var det 49 689 på Friends Arena och i EM-playoff mot Danmark 2015 var det 49 053 åskådare vilket hängde ihop med att man behövde göra säkerhetsavspärrningar mellan fans samt utöka pressläktaren. När Europa League-finalen gick på Friends Arena i maj var det 46 961 på läktarna.

Fotbollsförbundets största utmaning är att få alla att komma, för en del av platserna tillhör sponsorer och en lördag 18:00 är kanske inte den ultimata avsparkstiden för sponsorer. Fortfarande har SvFF några hundra biljetter kvar till matchen som kommer att släppas på matchdagen varav en del är med skymd sikt.

Återstår att se om det blir publikrekord eller ej.

Publicerad 2017-10-05 kl 20:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons