Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Bara en tävlingslandskamp - nu ska Krafth stoppa Payet: "Han får inte vända upp"

Foto: Scanpix

PARIS. Dimitri Payet gjorde succé i EM.
Nu ska Emil Krafth försöka stoppa stjärnan.
- Det gäller att ligga nära så han inte får vända upp, säger han till Fotbollskanalen.

I somras tog sig Frankrike till EM-final och en av lagets största stjärnor var Dimitri Payet som svarade för tre mål. Från sin vänsterkant visade han upp avgörande egenskaper och framför allt var han ett ständigt vapen på fasta situationer. I fredagens VM-kvalmatch ska Emil Krafth som endast har en tävlingslandskamp i bagaget försöka stoppa Payet.

- Det gäller att vara på tå direkt och ligga nära och tätt så att han inte får vända upp med boll så ofta för när han får upp farten så går det snabbt, utan ligga i ryggen hela tiden och inte låta honom vända upp för då kan det bli farligt.

Med tanke på att Payet har en väldigt bra fot och är bra på fasta situationer - är det viktigt att tänka på att inte gå på för hårt så att det blir frispark.

- Han vill ju oftast gå in i banan och skjuta. Det beror på hur nära mål det är, kanske måste du följa honom hela vägen eller så följa honom ett tag, om det inte är jättenära mål så får man kanske stöd från andra spelare också. Jag tror att det är viktigt att vi håller ihop och arbetar för varandra, om man ställs en mot en hela tiden så kommer det att bli svårt. 

Framför Emil Krafth tyder det mesta på att Jimmy Durmaz kommer att spela. Durmazstartade mot Luxemburg och Bulgarien men satt på bänken mot Holland när Marcus Rohdén startade.

Publicerad 2016-11-11 kl 11:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER