Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blågult har skjutit upp uttagning till januariturnén: "Otroligt mycket med lottningen"

Sverige (herr)

Svenska landslaget åker i vinter på januariturné.
Men tisdagens planerade trupputtagning har skjutits upp. 
- Det blev så otroligt mycket med lottningen och efterspelet, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Svenska landslaget åker i vinter på en traditionsenlig januariturné, nästa år mellan 3 och 13 januari till Qatar. Då har spelare, som tillhör klubbar i ligor som har uppehåll så som allsvenskan, danska ligan, norska ligan och ryska ligan, chans att visa upp sig för landslagsledningen, vilket kan bli betydelsefullt inför EM nästa sommar.

Svenska Fotbollförbundet meddelade till en början, enligt TT, att truppen till lägret skulle presenteras på tisdag (i morgon), men nu har den presskonferensen skjutits upp. Landslagschefen Stefan Pettersson meddelar att landslaget haft mycket att göra med lördagens lottning till EM-slutspelet 2020. 

Annons

- Vi har inte satt någon tid för det ännu. Det blev så otroligt mycket med lottningen och efterspelet. Det är ingen stress, säger Pettersson till Fotbollskanalen. 

När tror du att uttagningen blir i stället?
- Jag kan inte svara på det. Vi har inte satt något datum för det. Det beror på.

Blågult kommer under lägret att spela två matcher under datum som inte är "Fifa-datum", vilket innebär att det är upp till klubbarnas goda vilja om spelare släpps iväg till turnén. Det är inte ett "måste", som under exempelvis en EM- eller VM-kvalsamling. 

Janne Andersson öppnade under förra EM-kvalsamlingen för att han även kan ta med spelare från ligor utanför Norden, så som Jordan Larsson från ryska Spartak Moskva. Larsson har under senaste tiden imponerat med sex mål på 16 matcher i Ryssland. 

Annons

- Det kan vara en, till exempel, sa Andersson efter en fråga om Larsson skulle kunna vara aktuell för att bli uttagen till januariturnén. 

Publicerad 2019-12-02 kl 11:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto