Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blågults besked - Sadiku inte tillgänglig: "Kan inte byta igen"

Sverige (herr)

Loret Sadiku öppnade för Blågult efter strul med Albaniens förbund. 
Landslagschefen Stefan Pettersson kontaktade Fifa - men fick negativt besked. 
- Han har bytt en gång och kan inte byta igen, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Kasimpasas svenske mittfältare Loret Sadiku, 27, var under hösten 2013 aktuell för Erik Hamréns svenska landslag, men valde i stället att representera Albanien. Men debuten för Albanien uteblev och efter att ha gjort en träningslandskamp för Kosovo 2014, som då inte hade Fifa-status, gav Albanien, enligt Sadiku, honom kalla handen.

I en intervju med Fotbollskanalen berättade backen att det albanska förbundet hävdar att han är låst till landslaget, "bara för att jävlas med mig". Sadiku öppnade också för att spela i det svenska landslaget, och menade att han troligen tackat ja om frågan kom.

ANNONS

- Ja, det hade jag nog gjort eftersom att inte någon annan vill hjälpa mig. Det är lite känsligt som jag sa, men självklart. Jag känner mig inte mindre svensk än någon annan bara för att jag inte blev vald från början. Alla gör sina val, ibland kan det bli fel och ibland rätt, sa Sadiku till Fotbollskanalen.

SvFF och nye landslagschefen Stefan Pettersson hade till en början inte koll på Sadikus situation och kontaktade därför, efter VM-slutspelet i Ryssland, Fifa om mittfältarens status för spel landslagsspel.

Nu berättar Pettersson att det inte är möjligt med spel i svenska landslaget framöver, då Fifa menar att mittfältaren redan bytt landslag en gång och inte kan göra det igen.

- Ja, han är inte tillgänglig. Han har bytt en gång och kan inte byta igen. Det är beskedet vi fick, säger Pettersson till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Detta trots att han aldrig gjorde en tävlingsmatch för Albanien. 

- Vi visste om att det kunde vara så, men vi ville ändå ställa frågan, så att vi är helt hundra på det, säger han. 

Hur mottog du beskedet?
- Nej, men det var bara en koll från vår sida om han överhuvudtaget var tillgänglig, inte mer än så. Det var om det fanns någon anledning att följa honom.

Sadiku är den här säsongen noterad för en assist på fyra ligamatcher för Kasimpasa, som är i serieledning i turkiska Süper Lig. I laget spelar även landsmannen Abdul Khalili. 

Publicerad 2018-09-07 kl 16:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto