POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Sadiku öppnade för Blågult - SvFF: "Bra fotbollsspelare är alltid välkomna"

Foto: Bildbyrån

Efter strul med Albaniens förbund öppnade Loret Sadiku för spel i det svenska landslaget.
Från SvFF har man inte koll på backen.
- Jag känner inte till hans situation men kommer givetvis att sätta mig in i frågan när jag är tillbaka, säger den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren till Fotbollskanalen.

Under tisdagen publicerade Fotbollskanalen en intervju med den tidigare HIF-backen Loret Sadiku, som sommaren 2014 lämnade Sverige för spel i turkiska Mersin. Hösten 2013 var backen het och många ropade på en landslagschans för Sadiku, som dock valde Albaniens landslag. Den dåvarande förbundskaptenen Erik Hamrén sa senare att Sadiku hade varit aktuell för en efterföljande samling.

Men debuten för Albanien uteblev och efter att ha gjort en träningslandskamp för Kosovo 2014, som då inte hade Fifa-status, gav Albanien enligt Sadiku honom kalla handen. I intervjun berättade backen att förbundet hävdar att han är låst till Albanien, "bara för att jävlas med mig". Sadiku öppnade också för att spela i det svenska landslaget, och menade att han troligen tackat ja om frågan kom.

- Ja, det hade jag nog gjort eftersom att inte någon annan vill hjälpa mig. Det är lite känsligt som jag sa, men självklart. Jag känner mig inte mindre svensk än någon annan bara för att jag inte blev vald från början. Alla gör sina val, ibland kan det bli fel och ibland rätt, sa Sadiku.

Från SvFF har man inte koll på Loret Sadikus situation. Den nye landslagschefen Stefan Pettersson, som nu efterträder Lars Richt, kommenterar den tidigare HIF-backen:

- Nej, det har jag inte (haft kontakt). Jag har läst det ni skrev, det såg jag som hastigast. Jag är inte uppdaterad om hans situation. Om han har en valmöjlighet att spela för Sverige, det törs jag inte svara på, säger Pettersson till Fotbollskanalen.

För Pettersson är det heller inte aktuellt att ta kontakt med Sadiku, förrän mittbacken eventuellt skulle bli aktuell för en landslagstrupp.

- Och det är inte mitt bord, det är Janne och Peter som bestämmer det.

Hur ser du som landslagschef på den frågan med spelare som kan välja olika landslag, är det något som du kan påverka?
- Det är deras egna val såklart, det blir en hypotetisk fråga. Först och främst ska man vara tillräckligt bra för att vara intressant för förbundskaptenerna. Alla så länge man inte spelat bindande för något landslag kan ju spela för Sverige om man blir uttagen.

Du ser inget hinder i att han gjort ett val tidigare, och då valt bort Sverige?
- Personligen nej, det ser jag väl inte.

Om det skulle bli så att Loret blir aktuell, kan ni hjälpa honom med de problem som han beskriver med Albaniens förbund?
- Jag är inte insatt i just hans situation. Det är inget jag kan svara på.

- Om han har problem så finns det säkert hjälp att få, med de juridiska sakerna.

Den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren är på semester, men kommenterar kort frågan:

- Jag får be om att återkomma till den frågan, men bra fotbollsspelare är alltid välkomna. Sedan trodde jag att han tillhörde Albanien. Jag känner inte till hans situation men kommer givetvis att sätta mig in i frågan när jag är tillbaka, säger Wettergren till Fotbollskanalen.

Vill du se Sadiku i det svenska landslaget?
  • Ja, han borde vara med till hösten.
  • Nej, han platsar inte.
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2018-07-18 kl 13:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå