Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Durmaz reagerar starkt på hatet mot Lindelöf och Forsberg: "För jävligt"

Sverige (herr)

OSLO. Jimmy Durmaz utsattes för hot och hat under VM i somras.
Nu har Victor Nilsson Lindelöf och Emil Forsberg drabbats också, enligt SvFF.
- För jävligt. Jättetrist, säger Durmaz.

4:44
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas en tv-intervju med Durmaz där han bland annat pratar om hoten och hatet mot "VNL" och Forsberg.

Tidigare under måndagen kunde Fotbollskanalen berätta att Svenska Fotbollförbundet kontaktat polisen om att Victor Nilsson Lindelöf och Emil Forsberg utsatts för hot och hat på sociala medier efter att de tackat nej till respektive lämnat landslagstruppen.

- Vi är medvetna om att spelarna har fått hot och hat och har det under kontroll. Vi har i förväg tagit kontakt med polis, så får vi se efter samlingen vad det blir av det. Det finns en plan för det, sa SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman till Fotbollskanalen.

På en pressträff under måndagen kommenterade Jimmy Durmaz, som drabbades av hot och hat under VM i Ryssland i somras, det som hänt lagkamraterna.

ANNONS

- Det är för jävligt att vi har hamnat här igen. Det hände mig i somras och det har hänt flera nu. Det är något som inte ska få förekomma. Det är jättetrist, säger Durmaz.

- Vi får försöka jobba med det här, trappa upp jobbet som vi håller på med. Vi jobbar väldigt aktivt med det. Jag gör det, i alla fall, vid sidan av fotbollen. Det här bevisar bara att det finns mycket mer att göra. Vi får lägga ner ett ännu större jobb nu.

Durmaz och förbundet anmälde det som han utsattes för, vilket ledde till flera rättsliga processer. Det är vägen att gå för att få bukt med problemet, menar Durmaz.

- Det var huvudanledningen till att jag ville ta det så långt tillsammans med förbundet, att det blir konsekvenser för det som folk skriver och gör. Det är jätteviktigt för det kommer kunna förebygga att det händer igen. Folk kanske tänker till en extra gång innan de skriver något. 

ANNONS

Under VM slöt sig Blågult samman efter det som hände Durmaz och nu menar mittfältaren att det kommer bli likadant den här gången.

- Absolut. Vi är en stark grupp och vi skyddar varandra till 100 procent. Vi slöt oss samman riktigt bra i somras och vi kommer sluta oss samman riktigt bra inför i morgon också. Det är inga problem.

Durmaz tycker också att SvFF tillsammans med Nilsson Lindelöf och Forsberg ska polisanmäla personer som gått över gränsen i det här fallet.

- Jag har inte läst exakt vad som har sagts eller skrivits på deras sociala medier men är det något som inte är acceptabelt tycker jag att förbundet och både Emil och Victor ska ta det vidare. För det kommer hjälpa samhället. Det är det som är viktigt, att vi som får utstå det här och har en röst, gör det. För då blir det så mycket större.

ANNONS

Fotnot: Enligt Fotbollskanalens uppgifter vägde petningen av John Guidetti in i Victor Nilsson Lindelöfs beslut att tacka nej. I Emil Forsbergs fall skrev Sportbladet att man hade uppgifter på att han tänkte lämna landslagssamlingen på grund av besvikelse.

Publicerad 2019-03-25 kl 19:27
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto