Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hot och hat mot Lindelöf och Forsberg – polisen inkopplad: ”Det finns en plan för det här"

Sverige (herr)

Victor Nilsson Lindelöf och Emil Forsberg har fått ta emot hot och hat på sociala medier.
Nu har Svenska fotbollförbundet kopplat in polisen.
- Vi har fått en förvarning om det och att SvFF ska återkomma efter matcherna, säger Fredrik Gårdare till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Victor Nilsson Lindelöf tackade nej till att vara med mot Rumänien och Norge och Emil Forsberg lämnade truppen efter lördagens landskamp. Nu har båda spelarna fått ta emot hot och hat på sociala medier, något som har lett till att Svenska fotbollförbundet har kopplat in polis.

 - Vi är medvetna om att spelarna har fått hot och hat och har det under kontroll. Vi har i förväg tagit kontakt med polis, så får vi se efter samlingen vad det blir av det. Det finns en plan för det, säger SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman.

- Detta började när ”Vigge" lämnade återbud. Naturligtvis följer vi upp hot och kränkningar. Vi har fått en del skickat till oss. Sedan får vi se om det eventuellt kommer att anmälas med spelarna. Vi pratar med spelarna efter samlingen och ser, precis som vi gjorde med Jimmy Durmaz.

ANNONS

Kriminalkommissarien Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot kriminella inom idrottsmiljön, är den som har blivit inspelad av Svenska fotbollförbundet.

- Vi har fått förvarning om det och att SvFF ska återkomma efter matcherna. Något har förkommit mot en eller flera spelare när det gäller otillåten påverkan och möjligtvis hot. Vi avvaktar mer information, säger Gårdare.

Det var under söndagen, för en vecka sedan, som Fotbollskanalen avslöjade att Lindelöf tackat nej till EM-kvalmatcherna och att en av faktorerna som spelat in i hans beslut var petningen av John Guidetti, som inte fick plats i truppen.

Dessutom väntar Lindelöf och hans fru sitt första barn.

Senare samma söndag hänvisade Svenska fotbollförbundet till "personliga skäl" kring mittbacksstjärnan, något som Janne Andersson också angav när han dagen efter mötte media.

ANNONS

- Han tackar nej av personliga skäl. Jag har stor respekt och stor förståelse för "Vigges" beslut. Det handlar om personliga skäl, det är så "Vigge" vill att vi ska kommunicera det, sa Andersson.

Efter lördagens match mot Rumänien uppgav Aftonbladet att Emil Forsberg skulle lämna landslaget i vredesmod efter att ha blivit utbytt i andra halvlek. Men när Forsberg lämnade truppen dagen efter hänvisade Svenska fotbollförbundet och Janne Andersson till att mittfältaren fått känning av en gammal skada.

- Det är såklart väldigt tråkigt att Emil måste lämna. Men dessvärre inte helt oväntat utifrån att han nyligen är tillbaka efter långtidsskada. Emil och jag helt överens om att detta är det klokaste beslutet just nu, sa Andersson.

Publicerad 2019-03-25 kl 11:50
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto